Калфин: Целта на АБВ на тези избори е да събере 200 000 гласа за своите кандидати

5467
Калфин: Целта на АБВ на тези избори е да събере 200 000 гласа за своите кандидати
Снимка: БГНЕС

"Местните избори са много важни за реализиране целите на ПП АБВ, а именно разрешаване на наболелите проблеми по места", това заяви в Сливен вицепремиерът и министър на труда и социалната политика Ивайло Калфин и заместник –председател на ПП АБВ, предаде „Фокус“.

Целта на АБВ на тези избори е да събере 200 000 гласа за своите кандидати за кмет и листите в страната, като удвои резултата си от парламентарните избори. Тогава от ПП АБВ са събрали 136 000 гласа. До края на август ще бъдат готови номинациите за кандидатите за кмет и общинските листи в цялата страна. 138 кандидати за кмет, над 80 от които кандидати на партията издига АБВ в цялата страна. 30 от кандидатите са независими, подкрепени от ПП АБВ, а в останалите партията участва в коалиция.

Калфин: Няма да има промени при пенсионирането на военни и полицаи

Вицепремиерът и министър на труда и социалната политика Ивайло Калфин заяви в Ямбол, че няма да има промени при пенсионирането на военн...

Ивайло Калфин, заяви че в общините в област Сливен се издигат хора с авторитет и голямо влияние върху местната общност. За Сливен кандидатът за кмет в ген. Христо Григоров, дългогодишен служител в системата на МВР и бивш директор на сливенската полиция, Пламен Леонов, преподавател е кандидатът за кмет на партията в Нова Загора. Той е член на националното ръководство на земеделския съюз „Александър Стамболийски“. Стефан Джумалиев е кандидатът на АБВ за Котел. Той е експерт в сферата на образованието. В община Твърдица партията издига Милен Нинев, икономист и бизнесмен. Той е коалиционен кандидат на АБВ, Движение 21 и още няколко други партии.

Като цяло в страната ПП АБВ излиза или със самостоятелни кандидати или подкрепени от партии от центъра на политическото пространство или такива с леви идеи.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика