Калфин: Съдебната реформа се използва за легитимиране на политическо действие

4649
Калфин: Съдебната реформа се използва за легитимиране на политическо действие
Снимка: Actualno.com

Излизането на част от ДСБ и Радан Кънев от управляващата коалиция е свързано с различно политическо позициониране. Съдебната реформа се използва за легитимиране на политическо действие с оглед на бъдещите избори. Това каза вицепремиерът и министър на труда и социалната политика Ивайло Калфин, предаде БНР.

Според него тази стъпка би имала ефект, ако целият Реформаторски блок беше тръгнал, щяха наистина да предизвикат нови избори. Основните мотиви не са свързани с конституцията и съдебната система, заяви Калфин.

Калфин: Коалицията работи, в правителството няма какво да делим

"Имаме една година опит в коалицията. Като цяло коалицията работи. Нямам спор с Владислав Горанов, Румяна Бъчварова, Божидар Лукарски. ...

Трусът по думите му не е съществен от гледна точка на парламентарната подкрепа, но е съществен от гледна точка на спояващия елемент в коалицията. Относно съдебната реформа Ивайло Калфин отбеляза още, че липсва цялостна визия за нея и че бившият правосъден министър Христо Иванов не е бил достатъчно ясен и диалогичен.

"Ние като че ли не си говорим в българското общество. Проблемите трябва да са на масата. Те трябва да са публични. Решения се търсят с максимална откритост.

Непрекъснато говорим със заклинания за съдебната система. Формулата „Министри в затвора“, която приложи Румъния, не е направила хората по-доволни и те пак са на улицата, значи това не е достатъчно", коментира още вицепремиерът.

Ивайло Калфин каза още, че ако правителството заради забавените реформи не е в състояние да ускори промените, то тогава няма обществен смисъл от него.

Калфин: Предлагат се законови промени за улесняване на издаването на "синя карта"

С промени в Закона за трудовата миграция и трудовата мобилност се предлага и улесняване на процедурата за издаване на "синя карта". Тов...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика