Калоян Паргов покани гръцки социалисти да обсъдят санкциите срещу Русия

16420
Калоян Паргов покани гръцки социалисти да обсъдят санкциите срещу Русия

Председателят на Градския съвет на БСП Калоян Паргов покани гръцките социалисти да обсъдят заедно санкциите срещу Русия. Това стана по време на среща на лидера на столичната организация на Левицата с Хронис Макридис, който е председател на Градската организация на ПАСОК в Солун и представител на гръцката Левица за Централна Македония. Калоян Паргов е водач на делегацията на БСП, която е на двудневно посещение в гръцкия град Солун.

Кръглата маса, която организира БСП, ще се проведе на 2-ри април. На нея социалистите ще обсъдят последиците от икономическите санкции, наложени на Русия, и влиянието им върху икономиката на балканските държави.

Покана за участие в тази кръгла маса получи и Пантелис Филипидис, който е председател на Асоциацията на търговците в Солун. На срещата с него Калоян Паргов обмени мнения за политическата ситуация в двете страни.



Лидерът на БСП-София разговаря и с кмета на Солун Янис Бутарис (двамата са на снимката - бел.ред) и с неговия заместник Спирос Пенгас. Тримата обсъдиха възможностите за развитие на туризма между България и Гърция, както и за партньорски отношения между София и Солун. Лидерът на столичните социалисти коментира с Янис Бутарис и опита на градоначалника по отношение на децентрализацията на местното самоуправление и проблемите с транспорта. Калоян Паргов покани официално кмета на Солун на посещение в София. Янис Бутарис прие да върне визитата в българската столица на 20-ти април.

Янукович и синовете му остават в черния списък на ЕС

Европейският съюз удължи срока на действие на санкциите, които наложи на 6 март 2014 година на бившия украински президент Виктор Януков...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика