Карадайъ: Трябва да издигнем нормалността в парадигма за държавност

594
Карадайъ: Трябва да издигнем нормалността в парадигма за държавност
Снимка: БГНЕС

Трябва да издигнем нормалността в парадигма за държавност, заяви от парламентарната трибуна лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ.

В началото на новия парламентарен сезон, Карадайъ прочете декларация от името на ПГ на ДПС, поздрави мюсюлманите за празника Курбан Байрам и направи равносметка и кратък анализ на отминалите политически събития.

Карадайъ констатира, че кабинетът „Борисов”, трето издание, е по-неуспешен от предишните две емисии. Програмата на правителството представя по-скоро списък с добри намерения на министрите. Този документ може да се нарече всякакъв, но не и официален документ за управление на страната, заяви лидерът на ДПС и подчерта, че предвид това, че ГЕРБ управлява страна вече 8 години, моделът „виновни са тези преди нас” вече няма място.

Според ДПС има опасност за демокрацията в България

Лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ изрази мнение от парламентарната трибуна, като според него демокрацията у нас е застрашена. В декларац...

Днес става все по-ясно, че проблемите на управляващите се умножават, а решенията се отдалечават, продължи Карадайъ.

Вместо управление на страната чрез работещи институции и администрация, ставаме свидетели на дейности, характерни за клуб по самодейност. Това е доказателство за отказ от съобразяването с правилата, заяви Карадайъ.

На прага на европейското председателство България няма право да се отдалечава от европейските ценности. Успешното решаване на важните въпроси изискват управлението да стъпи на обща ценностна база с евроатлантическа ориентация, смята лидерът на ДПС.

От трибуната Карадайъ поиска нова управленска формула: Да реализираме нов тип държавно мислене. Длъжни сме да докажем, че сме достойни за ЕС, с ясен план за развитието на ЕС, за силен ЕС, заяви той.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика