Каракачанов: Атакуват ме популистки, пожелавам им приятно ровене в министерството

1611
Каракачанов: Атакуват ме популистки, пожелавам им приятно ровене в министерството
Снимка: БГНЕС

На служебния кабинет пожелавам приятно ровене в Министерство на отбраната. Това каза на председателят на ВМРО и бивш министър на отбраната Красимир Каракачанов, предаде „Фокус“.

„Вчера служебното правителство реши да атакува и патриотите. Министър Георги Панайотов не беше добре подготвен и частично подведен. Не е точен като казва, че той е възложил проверка. Всъщност проверката съм възложил аз – за периода 2018 и 2019 г. Възложил съм я на одита в Министерство на отбраната. Всичко, което казвам, се проверява лесно по документи. На 5 май 2021 г. съм написал резолюцията на този доклад и съм го изпратил за допълнителни компетенции“, коментира Каракачанов. А какви бяха обвиненията на служебния министър - може да си припомните ТУК.

Антикорупционният фонд сезира АОП за съмнителни обществени поръчки, обявени в последните дни от мандата на министъра на отбраната Каракачанов

Антикорупционният фонд (АКФ) сезира Агенцията за обществени поръчки (АОП) за съмнителни поръчки на Министерството на отбраната (МО) на ...

„Излиза, че МО последните години не е имало никакъв контрол. Искането за одит е възложено от мен и резолюцията, когато е бил готов одитът, е поставен от мен. Защо е подведен – служебното правителство се опитва да провежда една политика, с която да вади истини или полуистини, с които да компрометира бивши министри от предното управление. По отношение на МО им пожелавам приятно ровене“, заяви още Красимир Каракачанов.

"Kогато става въпрос за армията нямаме право на политика. Неморално е да оставиш армията гола и боса. Неморално е да плащаш обезщетение, ако не си свършиш работата по проектите. Законното е да си свърши работата, като не си я свършиш тогава те гони законът. И никой не те пита кое е морално или кое не е. Проблемът е Българската армия беше, че всеки идваше и започваше да отрича предишните. Затова и самочувствието във войската беше ниско, не говоря за заплащането, затова и мотивацията за служба в армията беше малка. Никога не съм си позволявал да политизирам армията. Препоръчвам на всеки eдин бъдещ министър на отбраната да разглежда армията като непартийна институция, а като такава призвана да брани държавата. Всичко останало са празни приказки “, допълни Каракачанов. 

„Знам кой подвежда министъра, но няма смисъл да говорим персонално. Препоръчвам на този, който му прави стратегията и говори за законно и морално, да излезе и отговори публично пред всички над дали преди 4 г. постъпи морално. Той знае за кой говоря и тя знае за кого говоря. Да, беше законно, но беше ли морално? За 4 години не хвърлих кал по нито един мой предшественик. Става въпрос за един същи човек, който отново дойде със служебното правителство“, каза още Каракачанов.

 

Каракачанов: При сегашната ситуация промяна на посоката по отношение на Македония ще е национално предателство!

Без ясното признаване на българските корени, българската идентичност и език на населението в миналото България няма право на отстъпки. ...

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

Назначиха нов заместник-министър на иновациите и растежа

Геновева Петрова: Очаква се интересна кампания, но със същите резултати

Росица Матева: Не очаквам хаос на изборите

Главчев: До 15 май изплащаме на земеделците парите по украинската помощ

ПП-ДБ внася искане за освобождаването на Росен Желязков

Румен Радев: Депутатите да проверят защо капацитетът по договора с "Боташ" остава неизползван

Без пенсия за репресирани: Комисия в парламента отхвърли идеята на ГЕРБ и ДПС

Асен Василев не е получавал призовка за разпит (ВИДЕО)

Петър Витанов обяви, че няма да се кандидатира за евродепутат

"Министерството не е хан": Асен Василев отрече да се е срещал с обвинените в контрабанда

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика