X
 
 

Каракачанов видя вълна от лицемерие около концепцията си за ромите

1706 3
photo of Каракачанов видя вълна от лицемерие около концепцията си за ромите
Снимка: БГНЕС
Бях свидетел на една тотална вълна от лицемерие от хора, които не са чели концепцията. Кажете ми, къде има нещо, което говори за расизъм, ксенофобия? Това попита в ефира на Нова телевизия вицепремиерът и министър на отбраната Красимир Каракачанов по повод вълната от коментари около предлаганата от него концепция за ромите.

Това, че някои партии се сдобиват традиционно с електората на гетата, то е нормално за тях, защото това е техният електорат. За тях е нормално, че част от това население може да живее извън правилата на обществото, категоричен бе Каракачанов.

Визията на Каракачанов за ромите не се хареса особено и на свои, и на чужди

Стратегията, която вицепремиера и министър на отбраната Красимир Каракачанов предложи за интеграцията на маргинализираната част от ромс...

"По-добре да се разбираме, отколкото да се ревнуваме". Така вицепремиерът коментира приятелския огън в "Обединени патриоти" относно обвиненията, че е преписвал части от концепцията си от идеи на неговите коалиционни партньори.

Въпросът е дали имаш отговорност към децата, които създаваш, защото е много лесно да правиш деца и да ги хвърляш на улицата, отбеляза заместник-министър председателят. Въвеждаме един модел, който ще поощрява грамотната раждаемост, обясни част от предложенията си по концепцията Каракачанов. Той каза, че в документа има и мерки, които са заети от други държави. Вицепремиерът заяви, че детски надбавки ще се дават до 2 или 3 деца, като оттам-насетне надбавките щели да намаляват. Концепцията предвижда още ограмотителни мерки и беседи за предпазване от нежелана бременност, включително и аборт, който да се финансира от държавата. Става ясно, че се предвижда и кампания по задължително ваксиниране на децата.

Относно премахването на незаконните ромски строежи, Каракачанов изтъкна, че когато се предоставя земя за изграждане на социално жилище или социални жилища, трябва да се участва в изграждането на това жилище. В концепцията пише, че не се допуска и заселване без адресна регистрация, подчерта вицепремиерът.

Едно нещо трябва да разберем, че не можем да се примиряваме с този двоен стандарт, не може да има две Българии. Каракачанов посочи, че документът не е окончателен и в момента е на ниво обществено обсъждане - "през медиите, през интернет". Вицепремиерът обясни, че е запознал Бойко Борисов с концепцията и я е изпратил на колегите си министри, включително на ресорните органи.

Ромската интеграция според ВМРО: Да се закрият ромските организации

Ромските организации трябва да бъдат закрити, защото няма нужда от тях. Няма нито една еврейска или арменска организация, защото те отд...

Позиция против

Наистина е необходим един такъв документ, но според мен не трябваше ВМРО да го пише. Звучи ми малко като да сложиш за пазач на курника лисицата. Разбрах, че г-н Каракачанов го е написал, но дано и го е прочел, защото по повечето от въпросите създава напрежение. Вижте самото заглавие – „Концепция за циганския етнос”, още то създава напрежение. Това заяви депутатът от ДПС Рамадан Аталай във връзка с предложенията на Красимир Каракачанов за интегриране на ромите.

Има пропуски и от ромския етнос, има пропуски и от политици. Но документът ограничава правата на определена общност – затова е противоконституционен, смята Аталай.

Според депутата причините за неосъществената ромска интеграция са различни. Той каза, че обществото не е осъзнало какво ще се случи, а политиците – какво може да се случи. И застъпи тезата, че трябва да бъде намерен начин в ромската общност да бъде създадена средна класа. Образование, социализиране и действие за сближаване – нищо друго, каза рецептата си Аталай.

Не мога да разбера омразата на тези колеги към ромската общност – омразата никога не ражда положително действие, заключи Аталай.

Добрият, Лошият и Злият или сюита за гето и град Сливен

Едва ли има човек, който няма какво да разкаже за ромите в Сливен. Статистиката през последните три десетилетия показва трайна тенденц...

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 1 от 5. Гласували общо: 2 потребители
  • Квадратен Чеп 3 Квадратен Чеп преди 8 месеца Профил на трол?
    Нито циганите, още по-малко българите, го интересуват ДС-Ванче гюфто-менгясъ караАлбинос! Апетитите му са за разгепване на стотиците милиони за "интеграция" на циганите, който в момента се "усвояват" от циганските босове! Заграбените македонски имоти имат големи разходи за поддръжка, а по-голямата част от тях са без наематели и съответно без приходи! А и вече няма кой да дава т виж още ›› орби с безотчетни милиони в брой на ДС-МВРо за "пропагандно-публицистично патриотарство" - КТБанк бе планирано фалирана! А и Русия си намери други, по-избираеми, фаворити! Дори предизборното коалиране с ДПС не гарантира комисиони за изстребителите и бронетехниката в условията на кривия корупционен макарон на ГЕРБ-"стабилността"! Така че никой (дори хА-така и "спасителите" от Скат) вече не иска пак да се СГОДЯВА коалиционно с ДС-МВРо щом са без парична "ЗЕСТРА"! Да припомниме как през 1997г. Ванчо БКП-лаборантчо вкара в листите на СДС 4 бр. ДС+БКП+БЗНС МВРО-вци срещу 4млн.$ под масата, въпреки че имаше цялата информация за ДС-обвързаностите и БКП-подопечността на ДС-Ванче & Ко. А и РЗС-то Янево през 2009 ги "гушна" ДС-МВРо-вците срещу солидна сума от ПП "Мизия-Тракия-Македония" със СИС-Индустри и от паспортната търговия - и пак никой не ги избра! Сега им остават "циганските" милиони, които да се разгепят и с част от тях да се КУПИ с "бира с кебапче" (сега и ракията от СИС-Индустри ще трябва да се плаща!) някой и друг мургав гласоподавател!
  • Public Relations 2 Public Relations преди 8 месеца Профил на трол?
    Прав е идаже постъпва както потрябва с публикувана за обществена дискусия консепция . Друг е въпрос дали обществото е приготвено за водене на такъв диалог . С оглед на преисторията , вслучай Войводиново , забележим че консепцията е обременен с именно събитията там . Тоест телевизионни кадри с багери , митинги с прости лозунги , както и прибързани политически изказванията по повод . Мерките по Кара виж още ›› кановата Консепция си имат целенасоченост , реалност , внедряемост , са осъществими и балансирани при спазване на конституционни права . Но обществото не откликне както пожелан или очакван ? Тогава , пак наново , втори път . А това в политика е съвсем нормално като просец на за и против .
  • Анонимен 1 Анонимен преди 8 месеца Профил на трол?
    Със задаването на този идиотски въпрос, Каракачанов сам си отговори. Какво има чудно тук? Единственото, което е различно между идеологията на българските националисти като Каракачанов и идеологията на нацистите на Хитлер е, че тук не се говори (все още) за "Окончателното решение на циганския въпрос". Тоест, все още не се говори за избиване на цигани и други етноси. Но по дяволите, защо к виж още ›› ато се заговори за Хитлер, все едно за Сатаната говорим, а нашите "родолюбци" ни лук яли ни лук мирисали, непрекъснато се опитват да се покажат добрички и да се разграничават от Лукавия? Образът на Хитлер само в черни тонове се е наложил в края на войната. Преди това много политици са му се възхищавали. Дори бъдещият президент на САЩ Кенеди го е смятал за много добър политик. А защо е било така и защо сега нещата изглеждат различни? Забележете: Нацистите никога не са казвали в пряк текст, че поставят въпроса за физическото изтребление на милиони евреи. Затова, те са говорили в най-лошия случай за "Окончателното решение", каквото и да означава това. Е, да се върнем на темата: Сега Каракачанов говори, че евреите са се били "интегрирали". Моля????????!!!!!!! Този е много зле. Или говори наизуст без да познава историята, или нарочно се опитва да ни въвежда в заблуждение. След 1944 г. при идването на комунистите на власт, антиеврейските закони са премахнати. Обаче новата власт прави всичко възможно да се отърве от еврейското малцинство. Така както в началото след 1933 г. Хитлер е искал да изпрати всички евреи в Палестина (без да ги убива), така и "народната власт" в новата ни република НРБ е натирила колкото се може повече евреи в новосъздадената държава Израел през 1948 г. А Каракачанов на това му вика "интеграция"...
Последно в Актуално