Кирил Добрев: Искаме да модернизираме и демократизираме БСП

3413
Кирил Добрев: Искаме да модернизираме и демократизираме БСП
Снимка: Пресцентър "БСП за България"

„Председател на БСП трябва да стане този, който знае как да мобилизира партията и как да убеди обществото, че след Бойко Борисов ще стане по-хубаво“. Това заяви заместник-председателят на партията Кирил Добрев пред Би Ти Ви, който е сред номинираните кандидати за председател на левицата.

Досега са номинирани 21 кандидати, а вотът ще се проведе на 26 април. Убедително води Корнелия Нинова с 31 номинации, следва я Кирил Добрев с 13.

Първи номинации за председател на БСП

Настоящият лидер на БСП Корнелия Нинова е с най-много номинации за председател на лявата партия. На места обаче тя не е единствена. Общ...

„Искаме да модернизираме и демократизираме партията. За мен повечето кандидатури дават по-широк спектър на кампанията, както и повече идеи. Този тип избор дава възможност на нови хора да се запишат в партията. Като участник в тази кампания по номинирането ще направя всичко възможност да бъдем насочени към политиките, а не към технологията“, каза Добрев.

"Учудвам се как два месеца престой на "Позитано" може да заличи 5 години Сорбона. Апаратната зараза е по-силна даже от коронавируса. Няма значение за кого говоря, всички са мои добри приятели", допълни той като не пожела да уточни по чий адрес е репликата. „С госпожа Нинова сме другари, тя е председател на партията, аз съм заместник-председател по партийната дейност и съм човек, който е стоял зад нея и зад всичките й непопулярни решения до този момент“, заяви Добрев на въпрос дали е приятел с Корнелия Нинова, като уточни, че я е спасявал дори от самата нея.

Кирил Добрев бе категоричен, че е за реформирането на партията и превеждането й от такава, каквато е в момента, в нова и модерна европейска партия. "Хората искат от нас да сменим това порочно управление, а не кой ще яхне коня. Какво значение има кой ще го яхне, като конят е стар и болен. На места е куц, а някъде даже няма кон, а само един кандидат-ездач. Всичките ни усилия трябва да бъдат насочени в това да стегнем партията, да я подготвим програмно, организационно и кадрово, защото там издишаме. Това е и основната цел в тази вътрешнопартийна кампания и ми е много мъчно от това, което се случва", каза още Кирил Добрев. „БСП е най-голямата опозиционна партия и най-сериозната алтернатива. Въпросът е във фините настройки“, допълни той. 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com