Кирил Добрев към Станишев: Когато се кълнеш в БСП, а избираш Шулц, време е да си ходиш

27471
Кирил Добрев към Станишев: Когато се кълнеш в БСП, а избираш Шулц, време е да си ходиш
Снимка: БГНЕС

"Да ви приличам на Янаки Стоилов? Мислите ли, че мога да продам и предам една кауза за удобно място в ръководството? Никога не ми е предлагано и никога не бих се съгласил на подобно нещо". Това каза Кирил Добре, на влизане в централата на БСП, преди заседанието на Изпълнителното бюро на партията, предаде Агенция "Фокус".

На въпрос дали според него лидерът на БСП Сергей Станишев трябва да подаде оставка, Добрев отговори следното: „Аз мислех, че след загубата на изборите може да настъпят някакви мисловни процеси в ръководството на БСП, но явно не могат да настанат, защото за тези две седмици Сергей Станишев избра Мартин Шулц пред партията си”.

Националният съвет на БСП ще се проведе на 5 юли

Националният съвет на БСП ще се проведе на 5 юли. Отлагането се наложило, защото партията трябвало да бъде конструктивна по други теми....

Според Добрев, когато казваш, че отиваш в Европа, а преди това си заявявал и си се кълнял, че БСП е номер 1, този избор, който е направен, не е правилен. „Тук остава втората му стъпка, която трябва да направи елегантно и това е на един конгрес да се избере нов лидер на БСП”.

"Пленумът е мястото, където ние дискутираме всички тези вътрешнопартийни въпроси. На пленума ние може да искаме свикване на конгрес и той трябва да стане преди 2-ри август, преди Бузлуджа", добави червеният депутат. По думите му, колкото по-рано има конгрес, толкова по-лесно може да се запълни пропастта, която е зейнала между ръководството на партията и обикновените членове и симпатизанти на БСП.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика