Кирил Добрев призова политиците да оставят генерал Мутафчийски да работи

8661
Кирил Добрев призова политиците да оставят генерал Мутафчийски да работи
Снимка: БГНЕС

Задължително е да бъде намалена политическата конфронтация заради кризата с коронавируса. Надявам се целият политически елит да бъде на своето ниво. Това заяви зам.-председателят на БСП Кирил Добрев.

Добрев специално даде отлична оценка на генерал-майор Венцислав Мутафчийски, който е начело на кризисния ни щаб. Смятам, че всички мерки – и медицински, и превантивни, са навременни, добави той. И сподели пред БНТ, че вкъщи има „един тийнейджър”, един малко по-възрастен - изпаднали са вече в шок след сериозното предупреждение на Мутафчийски от вечерта на 14 март.

Кирил Добрев: Искаме да модернизираме и демократизираме БСП

„Председател на БСП трябва да стане този, който знае как да мобилизира партията и как да убеди обществото, че след Бойко Борисов ...

Според мен на генерал Мутафчийски му беше писнало от глезотии и реакцията му беше адекватна. Добре е политиците да не му извиваме ръцете и да го оставим да ръководи щаба, подчерта Добрев.

„Като е криза, е криза за всички, така разбрах посланието на генерал Мутафчийски”, уточни Кирил Добрев, който предупреди, че не може едни да не работят, а други – „приятели на приятели” един вид, да си карат все едно няма извънредно положение.

Кирил Добрев предупреди, че дойде времето всеки да даде своя дан към обществото. Той визира и конкретно частните болници и изрази надежда, че след тази криза обществото и държавата ще разгледат положението и състоянието на здравната система. „Винаги като дойдат кризи, всички ставаме социалисти”, многозначителен беше Добрев.

Зам.-председателят на БСП призова за наказателните мерки като тези за нарушаване на карантината да се налагат и на спекулантите. И посочи грижата за цените като много важна, както и да има ревизия на Държавния резерв. Той поиска да не се отнемат основни права и свободи, като наблегна на свободата на словото.

Китай си отдъхва: Почти 83% са оздравели от коронавируса

Броят на пациентите с новия тип коронавирус в Китай намалява с всеки изминал ден, като 82,7% от всички заразени хора вече са изписани о...

Най-важното от гледна точка икономика е да защитим работника, работното му място и да не фалират работещи без коронавируса бизнеси, заяви Добрев. Той даде пример – да се намалят например лихви по НАП, да има данъчни облекчения.

"Трябва да има тотално преразглеждане на приоритетите. До онзи ден раздавахме всички излишъци от бюджета, сега при криза г-н Борисов иска актуализация от парламента - впечатлен съм", каза Добрев. От понеделник правителството трябва да обяснява - какви са резервите и какъв е буферът. Всички се сещаме защо се отказваме от европейски средства за сметка на българския бюджет, не пропусна и лека критика Добрев, визирайки явно положението с АМ "Струма" при Кресненското дефиле.

За финал Добрев напомни баща си Николай Добрев, както и Иван Костов, и Петър Стоянов, които "сигурно не са се харесвали", но през 1997 година са седнали и са извадили държавата от кризата тогава. А по въпроса с политически проект на Румен Радев, Кирил Добрев напомни, че той е бил подкрепен от симпатизантите на БСП и се надява да не се стига до положение на разочарование от червените гласоподаватели спрямо Радев. За бъдещето на БСП Добрев заяви: "Най-важното е бъдещият председател да води партията към победа на изборите". БСП трябва да спре със скандалите вътре, БСП трябва да се отвори навън. БСП е най-голямата лява партия в България и чрез посланията си да консолидира обществото. БСП трябва да извади такъв екип, че да консолидира обществото, е виждането на Добрев.

Още: "НА ЖИВО: Последна информация и всичко за коронавируса, 15 март"

Първа положителна проба за COVID-19 във Варна, чака се потвърждение

Първа положителна проба за коронавирус е отчетена във Варна, но трябва да има потвърждение с втори тест, предаде БНР. Информацията за ...

"Още два нови случая на коронавирус у нас"

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com