Кои са новите лица в проекта на Асен Василев и Кирил Петков?

25170
Кои са новите лица в проекта на Асен Василев и Кирил Петков?
Снимка: БГНЕС

Бившите служебни министри Кирил Петков и Асен Василев представиха новия си политически проект "Продължаваме промяната" и обявиха, че преговарят със 7-8 партии за явяване на предстоящите парламентарни избори на 14 ноември. Идеята е да се направи коалиция, която да носи името на новия политически проект. В следващото народно събрание представителите на "Продължава промяната" ще опитат да направят "коалиция на почтените" по думите на Кирил Петков. Към проекта им се присъединяват: 

Калина Константинова беше част от екипа на Кирил Петков в Министерството на икономиката, а сега се присъединява към проекта му "Продължаваме промяната". Константинова е завършила икономика в Колеж Бард в Ню Йорк и магистърска степен по Устойчиво развитие в Лондонското училище по икономика и политически науки.

"Отраснала съм в Овча купел, завършила съм в Щатите и в Англия. Учила съм икономическо развитие – или как една бедна страна може да стане богата. Живяла съм в Лондон, Париж, Сингапур, Ню Йорк и съм опознала крайната цел. С тази мисия се върнах в България. От тогава до сега се опитвам да заходя тази задача от всички посоки – работила съм в публичния, частния, неправителствения сектор", каза тя при представянето си по време на пресконференцията на "Продължаваме промяната".

Кой ще вземе гласовете на Слави? Няколко варианта

"За последните 4 месеца – като зам.-министър и част от отбора на Кирил Петков – се уверих, че истинската промяна може да стане само отвътре и че с честност, почтеност и воля можем да се преборим за тази България, която заслужаваме и която никога не искаме да напускаме", заяви Константинова. Тя е работила и като съветник на Асен Василев по време на мандата му като служебен министър на икономиката през 2013 г., а през 2014-2017 г. е била съветник на вицепремиера Румяна Бъчварова по въпросите на административната реформа.

Константинова е работила като икономист в гражданската организация MoveBG (2013-2014), а през 2017-2019 ръководи програмата на "Америка за България" за бизнес среда. В последните две години е била главен търговски директор на компанията за IT сигурност LogSentinel.

Идеологията на Кирил Петков и Асен Василев

Вярваме в десни инструменти, които постигат леви цели. Тези думи на вече бившия служебен министър на икономиката Кирил Петков предизвик...

Деница Симеонова е част от първоначалния екип от 7 души в новата формация "Продължаваме промяната" на бившите служебни министри Асен Василев и Кирил Петков. Тя е изпълнителен директор на Асоциацията на Българските Лидери и Предприемачи (ABLE) и социален предприемач.

Евгений Кънев: Фокусът на Петков и Василев е по-скоро център – ляво

Неправителствената организация свързва млади предприемачи с лидери в българската и чуждестранната бизнес среда. Симеонова има магистратура по Електронно управление (на английски език) и е бакалавър по Индустриално инженерство (на английски език) в Технически университет - София.

По време на висшето си образование прекарва Еразъм семестър в Universidade de Aveiro, Португалия, и Еразъм практика в GfK NOP, Лондон, Великобритания. Завършила е и Лятна предприемаческа програма (SEP) в колеж №1 по предприемачество в света, според U.S. News&World Report - Babson College, САЩ.

"Мисията ми е да подкрепям учени и инженери от различни области да комерсиализират иновациите си по целия свят. Работя дистанционно от София като мениджър на програмата Leaders in Innovation Fellowships (LIF) на Кралската академия по инженерство на Великобритания. Заедно със сестра ми развиваме и собствен бизнес - дигиталната платформа за намаляване на хранителните отпадъци в ХоРеКа сектора - Sofia2Go", казва Деница пред списанието на Българската Стопанска Камара.

Димитър Ганев: 1/3 от поддръжниците на Петков и Василев са разочаровани симпатизанти на ИТН

Една трета от поддръжката на Петков и Василев и тяхната нова формация идва от разочаровани симпатизанти на „Има такъв народ&ldquo...

Гладът за личности ще бетонира проекта "Кирил Петков"

"Бих искала младите българи да са по-уверени и по-смели да променят и въздействат за реорганизирането на системата. Смятам, че корупцията, и най-вече нейното неглижиране и приемане от страна на обществото, е другият проблем, който има нужда от скорошно решаване, първата стъпка от което е промяна на начина на мислене от ранна възраст", добавя тя.

„Разбрах, че няма как бизнесът да се промени, без да променим настоящата среда. Вярвам, че с този екип тук можем да поставим България на картата на иновациите", заяви Симеонова по време на пресконференцията при представяне на новия проект на Петков и Василев.

Даниел Лорер е част от лицата в проекта на Асен Василев и Кирил Петков. Завършил е информатика и бизнес управление в университета Тел Авив. Даниел Лорер е съветник на министъра за електронно управление в служебното правителство на Марин Райков през 2013.

Живял е и работил в Барселона, Цюрих, Брюксел и Тел-Авив. През 1999 заедно със състуденти създава в Париж първия си стартъп FranceBusinessPlus, който по-късно продават на местна верига за доставки на едро. Работи като IT инжeнер в Mercury Interactive, израелска хай-тек компания в областа на софтуера за автоматизиран качествен контрол, сега част от портфолиото на Hewlett-Packard.

Румен Петков нападна Кирил Петков и Асен Василев, сравни Урсула фон дер Лайен с Фюрера

Ако в новата партия на Кирил Петков и Асен Василев се попълва декларация за почтеност, те трябва да останат само симпатизанти. Това каз...

Партията на Кирил Петков и Асен Василев - идеология, как отива на избори, кой подкрепят за президент

След продажбата на Mercury през 2006 г. основава Optiim, хай-тек компания за софтуерни решения, базирана в Истанбул. През 2016 продава компанията на австрийския холдинг New Frontier Group. През 2018 става един от основателите и управляващ партньор на BrightCap Ventures, фонд за рискови инвестиции в технологични компании. Член е на управителния съвет на “Шалом”. Женен е и има 3 деца. Говори английски, иврит, френски, руски и немски език.

Даниел Лорер беше съветник на Кирил Петков, докато той бе служебен министър на икономиката. Заемаше длъжността председател на Комисията по прозрачност в Министерството на икономиката. Съпруга на Даниел Лорер е Виолета Лорер. Тя е два пъти служебен зам.-министър на финансите по време на мандата на Асен Василев - веднъж през 2013 година и втори път - сега. Според Василев - тя е в момент на предаване на работата.

Никола Минчев е част от политическия проект на Кирил Петков и Асен Василев. Завършил е право в СУ "Св. Климент Охридски" и е корпоративен адвокат в "Джингов, Гугински, Кючюков и Величков". Владее български, английски и немски. Сферите му на работа като адвокат са недвижими имоти, енергетика и общо корпоративно право. Адвокатско дружество „Джингов, Гугински, Кючуков и Величков” е една от най-големите, най-старите и най-изявените бизнес адвокатски кантори в България. Дружеството е основано през 1994 г и поддържа офиси в София и Берлин.

Дружеството предоставя целия диапазон от правни услуги, насочени към бизнеса, и най-вече свързани с чуждестранни инвестиции на международни клиенти. Кантората беше наета за консултация след промените в ръководството на Българската банка за развитие. По думите на Кирил Петков, договорът вече е изтекъл и това решение се е наложило, след като банката се е оказала без юристи. "Целия си живот съм изкарал в България. За мен е чест да споделям общи принципи с хора като Кирил Петков и Асен Василев и да бъда част от този екип", каза Минчев при представянето на проекта "Продължаваме промяната".

Проучване: Новата формация около Петков и Василев набира 9% подкрепа

Новата формация около Петков и Василев набира 9% подкрепа от гласуващите. ГЕРБ си връща първото място със сериозна преднина пред конкур...

Манолова: В следващия НС мнозинството на промяната ще е по-голямо

Яна Балникова беше част от екипа на Кирил Петков в Министерството на икономиката, а сега тя и другият бивш зам.-министър в МИ Калина Константинова се присъединяват към проекта на Петков и Асен Василев "Продължаваме промяната".

Биографията на Яна Балникова показва, че е завършила японистика в СУ "Св. Климент Охридски" и магистратура по бизнес администрация в Американския университет в България. Работила е в аутсорсинг индустрията, като до 2018 г. е заемала различни мениджърски постове в TELUS. От 2018 до март 2021 г. е програмен директор в биотехнологичната компания "Nasekomo". Доброволец е към Holiday Heroes.

"През последните 4 месеца бях част от екипа на Министерство на икономиката. Надявам се с честност, усилия, професионализъм и усърдие за доброто на България да сме доказали, че може да постигаме бързи резултати", каза тя по време на пресконференцията на "Продължаваме промяната".

"Имам 13 г. опит в аутсорсинг индустрията, работила съм и 4 години в сферата на биотехнологиите и кръговата икономиката. Родена съм в Габрово - град, който ми е дал много. Сега съм тук, за да продължим промяната и тя да обхване градовете в цяла България, защото всички го заслужаваме", добави Балникова.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

24 часа по-късно: Няма бял дим над парламента - Мария Габриел не дойде с мандата, преговорите са прекъснати? (СНИМКИ)

Осъдиха бившия депутат от ДПС Димитър Аврамов за подкуп

Бивш човек на Радев: Боричкат се две козлета, но всички на моста ще паднат във водата

Ще има отстъпления от списъка с министри: Политолог за ротацията

"Недопустимо, противоконституционно e": За грешките на преговарящите при президента говори доц. Наталия Киселова

Правителство или предсрочни избори: Габриел отива при Радев с окончателно решение

Преговорите между ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ приключиха без коментари пред медиите

Желязков: Основната ни цел е премахването и на сухопътния контрол в рамките на Шенген

Слави Трифонов: На две магарета слама не могат да разделят, но ще дойде черен лебед (ВИДЕО)

Анализатори: Спорът е за регулаторите и съдебната власт, а не за министрите

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика

Обрат: Цената на природния газ тръгна стабилно в нова посока
Обрат: Цената на природния газ тръгна стабилно в нова посока

Цената на природния газ в Европа започна да поскъпва в края на зимата, най-вече в резултат на притеснения, свързани с доставките на синьо гориво. Ремонти...