Комисията за Бисеров и Миланов тепърва ще решава да сезира ли прокуратурата

11406
Комисията за Бисеров и Миланов тепърва ще решава да сезира ли прокуратурата
Снимка: БГНЕС

Ако има решение на парламентарната комисия, прокуратурата ще бъде сезирана. Това каза пред журналисти Сияна Фудулова, председател на Временната анкетна комисия за Христо Бисеров и Бисер Миланов, предаде Агенция "Фокус".

Днес беше последното заседание на комисията за проверка и установяване на всички факти и обстоятелства, довели до внезапното подаване на оставка от Христо Дамянов Бисеров от всички заемани постове в Народното събрание и политическата партия „Движение за права и свободи”, в резултат на негови действия, след които са образувани наказателни производства за престъпления, свързани с изпиране на пари, подаване на декларации с невярно съдържание и други, както и потенциалното неправомерно изтичане на информация от българските служби за сигурност към „Боянските сараи”, както и всички факти и обстоятелства, свързани с твърденията за скандална кореспонденция и среща между председателя на ГЕРБ Бойко Борисов и Бисер Миланов, известен като Петното.

Цонев и компания чакат за последно в НС Бисеров, Борисов и Главинков

И днес Временната анкетна комисия, която събира обстоятелства и факти по случаите "Христо Бисеров" и "Бисер Миланов - Петното", ще пров...

„Ще изготвим доклад, който ще бъде представен на Народното събрание”, посочи Фудулова. По думите й, комисията ще реши дали има данни, които да бъдат предадени на прокуратурата.

„След днешното заседание мисля, че има факти, които би трябвало да бъдат проверени задължително. Предоставиха ни факти, които би следвало органите, които правят разследвания, да установят дали са истина или не. Всичко, което беше изложено в комисията, ще влезе в доклада. В доклада ще излезе цялото изслушване. Не сме орган, който трябва да пресява информацията, който трябва да каже това е истина или лъжа. Не е моя работа да преценявам кои факти са достоверни или не”, обясни тя.

„Ако комисията реши прокуратурата да бъде сезирана, ще го направим. Това ще се реши, след като бъде готов докладът. Той ще бъде готов до седмица и ще има последно заседание, на което да обсъдим доклада, след което ще излезем пред Народното събрание”, допълни Сияна Фудулова.

Във връзка с предложена оферта за даване на 1 милион лева за щурмуване на парламента, Фудулова каза: „Ако има достатъчно ясна информация, прокуратурата трябва да си свърши работата като разследващ орган”.Тя обясни, че комисията не е разследващ орган, затова на заседанието на комисията не е зададен въпрос от кого е предложението.

Борисов, Бисеров и синът му не са се засили да отговарят на въпросите на парламента

Временната на анкетна комисия за Христо Бисеров и Бисер Миланов си остана с празни ръце и днес. Нито Бойко Борисов, нито Христо Бисеров...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика