Приятелчетата на Миланов: Бойко ни даваше половин милион да радикализираме ДАНСwithme

34335

И днес лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов, както и бившият заместник-председател на Народното събрание Христо Бисеров не се явиха пред Временната анкетна комисия, която трябва да се занимава съответно с евентуалните контакти между Борисов и Бисер Миланов – Петното, така и с обстоятелствата и фактите около обвинението за пране на пари от Бисеров.

Поради отсъствието на Бисеров, синът му Ивайло Главинков и лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов, комисията се занимаваше само с Бисер Миланов. Изслушани бяха братята Йордан и Цветан Боневи, както и Марио Генчев, и Деян Стефанов, които са приближени до Миланов.

Борисов, Бисеров и синът му не са се засили да отговарят на въпросите на парламента

Временната на анкетна комисия за Христо Бисеров и Бисер Миланов си остана с празни ръце и днес. Нито Бойко Борисов, нито Христо Бисеров...

Според показанията на Йордан Бонев преди организацията около Миланов да започне да „комуникира” с ГЕРБ, протестиращите от ДАНСwithme ги гонели. След това, по думите на Бонев, депутатът от ГЕРБ Пламен Нунев два пъти се е виждал с Бисер Миланов и на тези срещи е уговорена срещата с Бойко Борисов. Преди това Бонев бил писал на Борисов във Facebook, за да се осъществят контактите „лице в лице” - на 25 декември миналата година.

След като си оставих телефона на Борисов във Facebook, той ни покани на кафе в Банкя. Там се уговорихме да радикализираме протеста със сблъсъци с полицията, тъй като щеше да има и вот на недоверие срещу кабинета. Ако успеехме и правителството паднеше, беше ни обещано движение „Свобода” (бел. ред – движението на Миланов) да замести „Атака” в парламента и да получим половин милион лева. 12 хил. лева получихме като капаро, за да радикализираме така нещата, че да има нахлуване в парламента, обясни Йордан Бонев.

Капарото от 12 000 лева е било с цел да се обиколят структурите и да се активират хората. Капарото е получено лично от Бисер Миланов от Върбан Маринов - близък до ГЕРБ русенец на 27 декември (ден след срещата в Банкя) на Централна гара, потвърдиха бившите съратници на Петното.

„Върбан Маринов ми е познат, той е човекът, който е пряко подчинен на Пламен Нунев. Той е купувал гласове в циганските махали за ПП ГЕРБ през 2009 и 2011 г. Върбан Маринов е с пълната подкрепа и покровителство на депутата Пламен Нунев”, каза още Йордан Бонев. „Всички, които сме замесени в този сценарий, се страхуваме за живота си”, допълни той, цитиран от Агенция „Фокус”.

Според Йордан Бонев в момента Бисер Миланов е "обладан" от ГЕРБ чрез своята приятелка Йоанна Капанджиева и в момента прикрива Бойко Борисов, пише БГНЕС.

Бонев стига още по-далеч в своя разказ и разкри пред народните представители, че в момента има активна оферта към човек близък на движението, чието име не пожела да разкрие за 1 млн. лева за превземане на Народното събрание. Бойко Борисов нямал хората, които да организират подобен радикален протест и да нахлуят в парламента и поради тази причина потърсил хората на Петното, отговори Бонев на въпрос защо Борисов се е свързал именно с тях.

Срокът за изпълнение на "задачата" е бил най-късно до края на февруари, за да има възможност да бъдат насрочени избори 2 в 1 през май, каза още Бонев. На 15 януари, обаче, Миланов е арестуван от специализиран отряд на полицията.

Комисията за Христо Бисеров и Бисер Миланов ще заседава при затворени врати

На първото си заседание Временна анкетна комисия за Христо Бисеров, за Бойко Борисов и Бисер Миланов, известен като Петното, обсъди пр...

Същевременно Деян Стефанов обясни, че срещата между Бойко Борисов, Бисер Миланов и Йордан Бонев е продължила между два часа и половина и три часа. „Аз и Марио чакахме в колата. След срещата Бисер беше доста превъзбуден. Бисер не обича да коментира пред нас по принцип. Пред нас не са коментирали какво е станало вътре. Беше въодушевен от срещата. Бисер чакаше нещо, казваше – спокойно, всичко ще се оправи. Според мен, очакваше финанси за протестите – ние с това се занимавахме”, заяви Деян Стефанов. Той каза, че не е задавал въпроси откъде има пари за протестите.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика