Кунева: Не може едновременно да си в опозиция и в управление

3772
Кунева: Не може едновременно да си в опозиция и в управление
Снимка: БГНЕС

Не можеш да бъдеш в опозиция и в управление едновременно. Ако искаш да минеш в опозиция - минаваш, ако искаш да продължиш с нещата, които до преди година си правил, трябва да продължиш да ги правиш. Така вицепремиерът Меглена Кунева коментира пред БНТ решението на здравния министър д-р Петър Москов да премине в опозиция, но да продължи работата си като министър.

Христо направи необходимото, за да постави съдебната реформа много силно в центъра на вниманието на обществото. Той е министър на правосъдието, а не на екологията - това беше неговата реакция, коментира Кунева оставката на Христо Иванов.

Кунева: ДБГ продължава да подкрепя правителството

Движение "България на гражданите" продължава подкрепата си за правителството. Това каза Меглена Кунева на извънреден брифинг на ДБГ, пр...

Според нея ако погледнем на самата съдебна реформа като резултат на усилията, РБ не са били съгласни съгласни да поставят подписа си върху т. нар. "исторически компромис". "Искам да кажа, че Реформаторският блок остана абсолютно единен по време на гласуването, целият блок гласува за това, което изначално сме предложили, никой от реформаторите не подкрепи предложението на АБВ", каза Кунева.

"Няма от името на ДБГ да предлагаме правосъден министър, това е работа на ГЕРБ да излъчи министър на правосъдието, ние само ще го коментираме, каза още Кунева.

По думите ѝ няма значение, какво се говори в публичното пространство. „Има значение, какво решават органите на блока. Тъй като тези органи не са се събирали и решението на Радан Кънев да каже, че излиза в опозиция преди дори партията му да е взела решение- това беше наистина изненада. Утре имаме възможност да коригираме този факт и да кажем, какво е решението на РБ. Ние не говорим от името на партиите си, а говорим от името на РБ. Друг начин освен да се съберем и да вземем решение друг начин няма”, допълни Меглена Кунева.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика