Кунева за евентуална нейна президентска кандидатура: Концентрирана съм върху образованието

388
Кунева за евентуална нейна президентска кандидатура: Концентрирана съм върху образованието
Снимка: БГНЕС

Концентрирана съм върху образованието, но ще споделя целият си опит с кандидата на Реформаторския блок.

Това каза вицепремиерът, министър на образованието и лидер на Движение “България на гражданите” (ДБГ) в отговор на въпрос дали смята да участва в кандидатпрезидентската надпревара, предаде Bulgaria on Air.

Тя посочи, че в РБ са твърдо с нагласа за общ кандидат.

Кунева: По-добре с професия, която гарантира добра заплата, отколкото безработен с диплома

По-добре да имаш професия, която гарантира сигурна работа, добра заплата и по-добър стандарт на живот, отколкото да си безработен с дип...

"Когато става дума за президентска кандидатура, умението да обединиш е най-значителното, защото президентът като функция е това", коментира Кунева. "Аз се надявам да споделя с човека, който ще издигнем от РБ, целия си опит. Направих тогава тази крачка за кандидатирането си за президент с цялото си сърце и исках да дам всичко, което съм научила в хода на политическата си работа като се има предвид, че скочих в тази толкова сериозна битка без партийна кандидатура. Това е факт, защото когато си подкрепян от голяма партия, битката не е толкова трудна", допълни тя.

„Аз съм концентрирана в образованието. Ще направя необходимото да предам това, което съм научила, да си върша работата като вицепремиер и министър на образованието, но който и да бъде издигнат за президент, от наша страна няма да има липса от подкрепа", увери Кунева.

По думите ѝ образованието не е да съобщиш двойките и шестиците, а да се направи нужното тези слаби резултати да стават още по-малки, децата да имат още един шанс и да го няма разделението по регионите. „Трябва да си дадем сметка, че там, където има ромски малцинства, успехът е в пъти по-лош. Това е голям проблем за българите като нация и за нашата икономика", заяви тя. Кунева посочи, че я притеснява тенденцията за увеличаващите се слаби оценки по математика.

"Ние имаме два пъти повече пълни шестици - 6 по БЕЛ , 6 по математика, тоест високият диапазон от оценки са се увеличили и са се увеличили двойките по математика, което означава, че тази средна класа, както в икономиката, така и в нашия обществен живот е под огромен въпрос, тя липсва. Няма го това стабилно средно ниво, което да даде възможност на децата следващите години да направят по-добри и по-добри резултати. Там трябва да насочим усилията си", посочи още Кунева.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика