Кънев: Разликата между службите и мафията е размита

4114
Кънев: Разликата между службите и мафията е размита
Снимка: БГНЕС

Още от късния комунизъм през прехода и до ден днешен между службите и мафията в България разликата е размита. Това заяви бившият лидер на ДСБ Радан Кънев пред bTV.

По думите му междуетническите конфликти като този в Асеновград, се разпалват от ченгета на ДАНС. Според бившия депутат държавата е проядена от мафията и няма реално правосъдие.

Радан Кънев: Сегашното правителство на Бойко Борисов е най-слабото от трите

Сегашното правителство на Бойко Борисов е най-слабото от трите до момента. Това каза заместник-председателят и бивш лидер на ДСБ Радан ...

Той даде за пример и фалита на КТБ. "Представители на ДАНС, която е сред тежките виновници за този провал, не отговориха има ли в банката техни агенти или не. Естествено че е имало, банката държеше парите на военната промишленост", допълни той.

Като друг пример за овластяване на ДАНС Кънев изтъкна, че неин висш служител днес е зам.-министърът, отговарящ за българското председателство на ЕС, а единственият чужд език, който знае, е руският. Сайтът на председателството е подигравка, има версия само на български език, изтъкна Кънев.

Освен за ремонта на НДК не знаем нищо за българското председателство. Този конкретен скандал го компрометира, посочи десният политик. Той нарече конфликта Павлова - Боршош очевиден сблъсък на котерии и изрази "тежки съмнения" за обществените поръчки около ремонтите на сградата.

"Затова говорим за модела Кой. Има проблем с просмукването на вътрешни мафиотски и външни геополитически интереси. Трябва да гледаме ще се реформира ли прокуратурата, какво ще се случи във Висшия съдебен съвет, службите ще поведат ли истинска война с мафията, защото ако това стане, проблеми като Катуница и Асеновград няма да съществуват", заяви той.

Атанасов: "Порциите" се раздават само на близки до премиера

Ще работим за стабилна и ясна дясноцентристка опозиция и алтернатива на сегашната власт. Това заяви на пресконференция новият лидер на ...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика