Кънев стартира "Нова Република" и поиска обединение с Христо Иванов

5192
Кънев стартира "Нова Република" и поиска обединение с Христо Иванов
Снимка: Нова Република

Новото движение на лидера на ДСБ Радан Кънев "Нова република" покани за обединение партията на бившия правосъден министър Христо Иванов "Да, България. Това стана по време на брифинг в столичен хотел, където зад Кънев застанаха бившият министър и кандидат-президент Трайчо Трайков, депутатите от Реформаторския блок Петър Славов, Мартин Димитров и ген. Атанас Атанасов и др.

„Поканата ни за обединение към „Да, България” се основава на общата ни кауза за съдебната система, на това, че хората очакват ясна алтернатива и промяна", заяви Кънев. „Нова Република” си прилича с РБ по програмата, но програмата на РБ беше предадена, хората там се подчиниха на началника г-н Борисов и предпочетоха да са камъче в неговата обувка“, изрази мнение той.

„Ние сме алтернатива на ГЕРБ, защото за българското дясно досега нямаше алтернатива. Ние искаме да дадем нова надежда на местните общности, мерки за преодоляване на демографската криза, за да установим силна връзка между българите в родината и тези, които живеят и работят в чужбина. Ще предложим увеличение средно с 20% на заплатите на учителите, на хората, които се занимават с наука на принципа на постигнатите резултати. Безусловно ще забраним рекламата на хазарта”, заяви още "синият" лидер.

Кънев определи санирането като "най-наглата кражба"

17 бона на апартамент средна цена за саниране. Не, това не е най-голямата кражба в България - поне засега. (Има шампиони - КТБ, "Белене...

„Ние сме тези, които никога няма да допуснат власт на БСП и ДПС, и наша коалиция с тях“, продължи Радан Кънев. И добави: „доказахме, че можем да се отказваме от власт в името на принципи. Ако имаме доверието на хората, ще имаме участие във властта и няма да има пазарлъци за това.

Започваме контакт с отделни организации на централно и местно ниво, както и с обикновени граждани.

В текста, с който се обявява ново движение, е записано, че то ще действа за образована нация, в която всеки се развива и успява според заслугите си, а не според партийното си членство. Силните институции, върховенството на закона и войната с корупцията също са сред приоритетите на "Нова република".

Партията на Радан Кънев ще се казва "Нова република"

Надпартийният проект на Радан Кънев, в чиято основа ще е ДСБ, ще се казва "Нова република" и ще бъде обявен на датата на националното п...

"Нашата първа мярка ще бъде да въведем независим заместник-главен прокурор за борба с корупцията, който незабавно да започне разследване на КТБ, АЕЦ "Белене" и Агенция "Пътна инфраструктура", пише още в документа. Според него сред първите мерки на движението ще е и отмяна на данък "Уикенд" и "метла за агентурата на олигархията, която брани картелите и монополите".

На въпрос на Actualno.com какви цели ще преследва новата формация, Кънев заяви, че "трябва да очакваме изненади" и да не вярваме на социологически проучвания.

Към края на пресконференцията Трайчо Трайков отбеляза, че в новият проект присъстват много лица както от Гражданския съвет на Реформаторския блок, така и от немалко други организации, които по време на кампанията за президентските избори са били негови съюзници. "Аз съм убеден, че с тези хора имаме общ път", допълни той.

От друга страна, депутатът от ГЕРБ и съюзник в много от каузите на РБ Методи Андреев заяви, че никога не е бил член на партията на Бойко Борисов. "Аз в партии не влизам", категоричен беше той. По отношение на стабилността, която премиерът в оставка лансира от президентските избори насам, Андреев заяви: "Такава стабилност може да има само след цялостна реформа в държавата. Не трябва да се правят само опити".

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

ГЕРБ-СДС откри кампанията си в София с тържествен водосвет и молитва (СНИМКИ)

Да им вярваме ли този път? Министър обещава да има машини за гласуване на 9 юни

Делегацията, ръководена от премиера Главчев, се поклони пред мощите на светите братя Кирил и Методий (ВИДЕО и СНИМКИ)

Делян Пеевски, председател на ДПС: Няма да допуснем България да бъде употребявана за вътрешнополитически цели в Северна Македония

Заради Пеевски BIRD.bg се отказва от европари: "Лицемерна Европа се ръкува с Мафията" (СНИМКИ)

Митов заговори, че Борисов може да е премиер за четвърти път

Кирил Петков се извини на избирателите с нов аргумент за ГЕРБ

Историк притеснен, че Северна Македония ще се нареди до Сърбия, Русия и Китай

Йорданка Фандъкова: Повече от половин година не виждам нищо ново в София

Румен Радев: Засилваме връзките си с българската общност в Косово

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика