Лорер: Изборите ще са вододел дали искаме реформи, или предпочитаме статуквото

2002
Лорер: Изборите ще са вододел дали искаме реформи, или предпочитаме статуквото
Снимка: БГНЕС

"Видяхме от поведението на "Има такъв народ" сега, когато започнаха да представят една по-диалогична страна на тяхната формация, че на думи е едно, но на практика излиза, че те отново са с ГЕРБ и ДПС в практиката да блокират най-важните реформи, за които сме дошли. ... Изграждането на ново доверие с ИТН е труден процес".
Това заяви пред БНР министърът на иновациите и растежа в оставка Даниел Лорер, член на ръководството на "Продължаваме промяната"
 
Кристиан Вигенин: ПП започват да приличат на ИТН от миналото лято
 
Асен Василев: С ГЕРБ в този състав не мисля, че можем да работим
 
Деница Сачева: Кризите в момента не се управляват, оставени са на автопилот
"Тъй като прокуратурата у нас не работи, Антикорупционната комисия, която трябва да се създаде, е лостът, който трябва да задвижи правораздаването. Това е ключово, но се оказа, че нямаме разбиране в ИТН при доста месеци на опити да задвижим този въпрос", каза той.
Според него гражданите все повече започват да разбират, че следващите избори ще са референдум за това дали искаме законова държава без кражби, или искаме да продължим по стария път на статуквото.
 
Боряна Димитрова: Оценката на Петков за правителството е признак за задаващи се избори
"Хората осъзнават стойността на изборите като вододел - дали искаме България да продължи в изключително бърз ритъм с реформите, които са закъснели с 12 години, или искаме да си продължи с партиите на статуквото и с всичко, което произтича от това", обясни Лорер.
Той подчерта, че отговорността е в ръцете на президента, който трябва да избере подходящия мандатоносител, на когото да връчи третия проучвателен мандат за съставяне на правителство. 
"Ние сме разписали в проектопрограмата за кабинета "Василев" ясен график за реформите и кога трябва да се случат. Ако се намери партия в този парламент, която успее да събере парламентарно мнозинство, което да подкрепи тази програма, в този ѝ вид - това ще бъде огромна изненада за мен. Силно скептичен съм, че друга политическа сила ще успее да се справи с това", каза той.
"Хората осъзнават стойността на изборите като вододел - дали искаме България да продължи в изключително бърз ритъм с реформите, които са закъснели с 12 години, или искаме да си продължи с партиите на статуквото и с всичко, което произтича от тях".

Това заяви пред БНР министърът на иновациите и растежа в оставка Даниел Лорер, член на ръководството на "Продължаваме промяната".

Вигенин: "Продължаваме промяната" започват да приличат на ИТН от лятото на 2021 г.

Зам.-председателят на 47-ото Народно събрание Кристиан Вигенин от БСП заяви, че коалиционните партньори на левицата от "Продължаваме пр...

Той подчерта, че отговорността е в ръцете на президента Румен Радев, който трябва да избере подходящия мандатоносител, на когото да връчи третия проучвателен мандат за съставяне на правителство. Припомняме, че в петък ПП върнаха неизпълнен първия мандат на държавния глава, тъй като не успяха да си осигурят мнозинство от 121 депутати. ГЕРБ-СДС съобщиха, че веднага ще върнат втория, а БСП и "Демократична България" изразиха претенции да получат третия мандат за съставяне на кабинет в настоящия парламент.

"Ние сме разписали в проектопрограмата за кабинета "Василев" ясен график за реформите и кога трябва да се случат. Ако се намери партия в този парламент, която успее да събере парламентарно мнозинство, което да подкрепи тази програма в този ѝ вид - това ще бъде огромна изненада за мен. Силно скептичен съм, че друга политическа сила ще успее да се справи с това", каза Лорер.

"Видяхме от поведението на "Има такъв народ" сега, когато започнаха да представят една по-диалогична страна на тяхната формация, че на думи е едно, но на практика излиза, че те отново са с ГЕРБ и ДПС в практиката да блокират най-важните реформи, за които сме дошли. Изграждането на ново доверие с ИТН е труден процес".

"Тъй като прокуратурата у нас не работи, Антикорупционната комисия, която трябва да се създаде, е лостът, който трябва да задвижи правораздаването. Това е ключово, но се оказа, че нямаме разбиране в ИТН при доста месеци на опити да задвижим този въпрос", каза той относно реформата в КПКОНПИ, на която от ПП настояха Бойко Рашков да стане ръководител.

Депутат от ПП: Ще подкрепим ДБ за третия мандат, ако няма промяна на приоритетите

"Трябва изцяло нов парламент и нови избори. Бихме подкрепили "Демократична България" за третия мандат, но ключовото е да няма промяна в...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

Кирил Петков: Росен Желязков не беше свободен

Димитър Гърдев е единственият депутат от България на най-големия форум на консерваторите в света

"Цялата работа изглежда силно съмнителна": Журналист с важни въпроси по случая с Агенция "Митници"

Николай Денков: Трябва да обвинят пудела, че има пачки

Плажовете вече по закон трябва да са достъпни за хора с увреждания

Началникът на отбраната и генерал от НАТО обсъдиха засилване на ПВО на Алианса

Докладът на временната комисия за "Митниците" отива в прокуратурата

Винаги двама, винаги: ГЕРБ вече говори за Пеевски и Борисов като за едно

Главчев пред близки на отвлечени български моряци: Работим активно да се приберат скоро

БСП ще поиска отлагане на либерализацията с три години (ВИДЕО)

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика