Лозан Панов сваля тогата, за да пребори егоизма на политиците

3203
Лозан Панов сваля тогата, за да пребори егоизма на политиците
Снимка: БГНЕС

Ролята на президента е, че трябва да бъде равно отдалечен и да бъде арбитър между различните страни. Tакива са вижданията на председателят на ВКС и кандидат за президент, издигнат от „Правосъдие за всеки“  Лозан Панов в предаването по БНР.

Според Лозан Панов, когато човек свали тогава, минава на друг терен. Когато си с тога, сферата е малко по-ограничена в една формална роля и формален процес в съдебната зала, но когато тогата е на друго място, тогава нещата изглеждат по друг различен процес, каза Лозан Панов. 

Егоизмът на политиците и невъзможността им да излязат от техния надут и кален балон е основната причина председателя на ВКС да се включи в кандидатпрезидентската кампания. Политиците продължават да занимават със себе си, а не с проблемите на хората. Политиците трябва да убедят в едно честно състезание хората защо да гласуват за тях, настоя Панов. 

На президентските избори аз съм ничий и това проличава от провокативните въпроси, но бих искал да кажа следното. Наистина един президент трябва да е равно отдалечен от спорещи страни, но да провокира дебатите и актуалните теми на обществото, добави Панов.

Лозан Панов допълни, че няма цена и не използва никакви сделки за изборите. Президентската институция трябва да реагира за това кой ще поиска нещо или нещо друго. Лично Лозан Панов видял във влизането на прокуратурата на Република България в президентството, че нещо се случило и че някои ги ударил през ръцете, че там не трябва да се пипа.

„Господин Борисов беше дал на концесия съдебната власт на ДПС“, изтъкна Лозан Панов в един от акцентите си в програмата си за президентските избори. 

Лозан Панов похвали Румен Радев за консултациите по съдебната реформа, но дисбаланса в съдебната система води до невъзможността да мери с еднакъв аршин. 

Лозан Панов посочи, че членовете на ВСС, които се наричат още „парламент на съдебната система“, се купуват. Ако се оправи съдебната система, тя ще оправи всички останали области на живота, категоричен бе Лозан Панов.

Той се надява европейските институции да осъзнаят проблемите на съдебната система.

Лозан Панов определи метафорично бюджета на държавата като кацата с мед, в която всички пчелички дават и принасят своя принос, но на входа на кацата има няколко търтея, които стоят и пускат. Но след това, което е общо, няколко търтея взимат целия ресурс и вкусват от големите лъжици с мед. Когато това се промени, всеки ще има възможност да получава това, което е дължимото, а не да отива в ръцете на търтеите с помощта на съдебната система, медът да се разпредели по равно, продължи с метафорите Панов.

Темата с хазарта за председателя на ВКС също е много интересна. Той свързва темата със СЕМ, който трябва да регулира ролята на хазарта в медиите. В политиката трябва да се избират хора, които са независими и да бъдат свободни в действията си, подчерта той.

Лозан Панов има екип, с който да работи на "Дондуков" 2, като не се притеснява от другите кандидати за президенти - Румен Радев и ректорът на СУ "Свети Климент Охридски" проф. Анастас Герджиков. 

Още: Стефан Тафров: Лозан Панов може да върне обединението и справедливостта

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

Слави Трифонов срещу Борисов в София: ИТН подреди листите

"Никой не е доволен от министрите": Говори служебният министър на културата

Борислав Сандов повежда евролистата на "Зелено движение"

Изтича срокът за промени в партиите и коалициите за изборите

Ваня Григорова не затваря вратата за голямо ляво обединение за изборите

Красимир Вълчев предупреди, че идва "голяма ножица" за общините заради Асен Василев

Премиерът инициира среща по проблемите на педиатрията

ГЕРБ подреди листите, ето къде ще води Бойко Борисов

Главчев дава частната детска болница на ДАНС и прокуратурата

Кога България влиза в ОИСР: Главчев разкри какво му е казал генералният секретар

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика