Мая Манолова: До края на кабинета „Борисов 3“ остават броени месеци

12760
Мая Манолова: До края на кабинета „Борисов 3“ остават броени месеци
Снимка: Изправи се.БГ

„На протеста в събота ще попитаме Борисов къде са тези 4,5 млрд. лв., които обеща на хората. От тях са достигнали 29 млн. лв. по мярката „60:40“ и 173 млн. лв. до микропредприятията. България е единствената европейска държава, която иска плащане от неработещи фирми и единствената, която обявява за успех това, че 3-4% от фирмите ще се възползват от икономическите мерки, при положение, че в Европа процентът е над 20“. Това заяви в предаването „Лице в лице“ по БТВ председателят на „Изправисе.БГ“ Мая Манолова преди планирания за 23 май „седящ протест“ на гражданската платформа. Тя уточни, че на него демонстрантите ще стоят на столове, които ще бъдат разположени на 1,5 м един от друг, за да се запази социална дистанция.

„В събота ще дадем граждански вот на недоверие. Със сигурност Борисов ще избяга и този път с джипа си. Ние сме стигали там, където джипът му не стига. Хората са без работа, без перспектива, без доходи“, заяви Манолова. Според нея държавните средства стигат само до близки до властта кръгове. Като пример посочи „Булгартрансгаз“, която, по думите ѝ, е обявила поръчка за джипове за 100 хил. лв. Според нея в работата на кабинета няма прозрачност, контрол и отчет.

Мая Манолова: Щабът се справя добре, проблемът е в опита на премиера да се хареса на всички

"Оперативният щаб се справя добре и за това красноречиво говорят числата – броят на заразени и ниската смъртност. Не трябва, обач...

"Държавните структури на Борисов работят за големите, те загърбиха хората. И затова ние, хората, ще излезем под прозорците на Борисов. Да, този протест е срещу Борисов, да му кажем, че е морално и политически изчерпан неговият кабинет Борисов 3 и че ще има ревизия. Ние ще питаме: „Къде са парите?“", допълни тя. 

„До края на кабинета „Борисов 3“ остават броени месеци, предстои смяна на караула. На следващите избори, когато и да са те, Борисов ще слезе от власт и гражданите ще му потърсят сметка“, категорична бе тя. Манолова заяви още, че на хората им е омръзнало да бъдат зрители и да наблюдават от домовете си как управляващите плашат с хладилни камери и чували за трупове вследствие на пандемията от коронавируса.

Манолова заяви, че след каскадните фалити ще има каскадни протести и беше категорична, че хората ще си поискат парите, които премиерът Борисов твърди, че е дал. „Ако ме питате дали ще участваме в избори, отговорът на този въпрос, заедно с икономическия план, ще дадем на протеста. Имаме амбициозен политически план и нашата цел е обикновените граждани да станат първа политическа сила и управлението да е в интерес на обикновените граждани“, уточни председателят на гражданската платформа. Според нея президентът Румен Радев трябва да свика Консултативния съвет по национална сигурност, защото нарастването на безработицата ще се превърне в проблем за националната сигурност. „Президентът не може да стои встрани от тези проблеми“, категорична бе тя.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

Томислав Дончев: Възможно е да разговаряме с ПП-ДБ отново след изборите

Тагарев: Можем да гледаме с насмешка политици, говорещи за излизане от НАТО

Шефът на БНБ обясни на президента Радев защо не може да стане служебен премиер

Радев се срещна и с втория със забрана от Борисов да става премиер

Шефът на "Сиела норма": При избори 2 в 1 ще имаме машинно гласуване, при различни дати - трудно

Кой ще е служебен премиер? Радев се срещна и с управителя на БНБ

Горица Грънчарова-Кожарева ли е следващият служебен премиер на България? (СНИМКИ)

При избори 2 в 1: Ще има ли машинно гласуване?

Окончателно: Депутатите решиха МВР да пази бежанските центрове

Нинова е изненадана от Борисов, че не дава кадри на ГЕРБ за служебни премиери (ВИДЕО)

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика