Мая Манолова видя "Апокалипсис сега" в парламента

21160
Мая Манолова видя "Апокалипсис сега" в парламента
Снимка: БГНЕС

За първи път от 25 години парламентарното мнозинство си позволява да ограничава опозицията. Това каза от парламентарната трибуна народният представител от БСП – лява България Мая Манолова. Тя коментира правилника за работа на 43-то Народно събрание.

Схващането, че народните представители са лентяи, се връща. Ограничава се правото на парламентарен контрол и дебати, ограничава се действеният парламентаризъм и приемствеността между отделните парламенти, коментира още депутатът от трибуната на парламента, предаде "Фокус". Тя допълни: "Посяга се на правото на опозицията да предлага законопроекти. Затова ограничавайки възможността да предлагаме наши законопроекти, вие ограничавате законодателната ни дейност".

Манолова: След време ще станат ясни добрите неща, които направи този парламент

БСП е демократична партия. Конгресът свърши, резултатът е ясен. Партията направи своя избор. Това каза в интервю за предаването на БТВ ...

Освен всичко се намалява и времето на изказванията, продължи Манолова. Бисерите от устата ѝ се лееха един след друг - Реформаторите преядоха с власт, явно искате да натискате копчетата, а не да говорите. И заплаши в прав текст: "Като полетят яйцата към парламента, не ме викайте". На което Мартин Димитров от Реформаторския блок веднага върна - все едно не сте управлявали.

Монологът на депутатът беше спрян от председателя на парламента Цецка Цачева. Тя първо обяви, че няма приет правилник, след което обвини едно от лицата на левицата в лъжа и намерение да заблуди обществеността.

Ще отнесем това посегателство пред Конституционния съд. Браните премиера Бойко Борисов и министрите си с чадър срещу депутати, задаващи неудобни въпроси. От какво се боите от управляващата четворна коалиция? От неудобни въпроси? От дебати? Така ли ще работите за имиджа на парламента? Всъщност такова поведение от страна на ГЕРБ не е изненада“, допълни Манолова. По думите й съзиданието, помирението и консенсуса бяха за малко.

 

Алиосман Имамов призна - не може парламентът да я кара повече така

Ние не можем да продължаваме така. След изборите за Европейски парламент ще трябва да има промяна. Това каза заместник-председателят на...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика