Манолова намекна за вносител на закон с частен интерес в третирането на отпадъци

3424
Манолова намекна за вносител на закон с частен интерес в третирането на отпадъци
Снимка: БГНЕС

"Сред авторите на закона на г-н Божанков има и такива с частен интерес в третирането на отпадъци. „Изправи се БГ! Ние идваме!“ внесе законопроект за ограничаване вноса на боклук от трети страни и за отпадане на принципа на мълчаливото съгласие за дейности, свързани с третиране на отпадъци - неща, които в законопроекта на Явор Божанков не са включени."

Това е единственият бизнес, който може да бъде започнат в условията на мълчаливо съгласие, поясни Манолова. Тя уточни, че в облекчаването на режима по закона роля играят и частни интереси на вносителите на законопроекта от БСП, сред които е и Божанков.

Мая Манолова е рецидивист в кражбата на законопроекти на БСП

Мая Манолова е рецидивист в кражбата на законопроекти на БСП. Това каза депутатът от групата на БСП Явор Божанков по време на изслушван...

"Да си остъклиш терасата, да отвориш фризьорски салон трябва да чакаш с месеци и с години, но за да започнеш дейност с отпадъци не е необходимо изрично разрешение, защото действа принципът на мълчаливото съгласие", поясни тя облекченията за този вид бизнес, прокарани от вносителите от БСП.

"От „Изправи се БГ! Ние идваме!“ изготвихме и представихме нашия законопроект преди г-н Божанков да представи неговия. И в нашия проект сме сложили неща, които в неговия умишлено или не бяха пропуснати - ограничаване вноса на боклук от трети страни и отпадане на принципа на мълчаливото съгласие. Никой от нас обаче не е в конфликт на интереси и няма бизнес, свързан с оползотворяването на отпадъци", заяви Манолова, цитирана от 24 часа.

Явор Божанков да декларира частния си интерес в този сектор, го призова от трибуната и депутатът от ИБГНИ Димитър Делчев. Той напомни, че публично самият Божанков е заявявал, че управлението на отпадъци е бизнес на семейството му.

След направената забележка от Делчев към Божанков, председателят на парламента Ива Митева също призова да се спази изискването на Правилника за работата на Народното събрание да се декларират от трибуната конфликт на интереси или частен интерес, когато народен представител има такъв частен интерес по отношение на разглеждан законопроект, в случая – за управление на отпадъците.

До 2035 г. трябва да рециклираме 65 процента от отпадъците

До 2035 г. България трябва да рециклира 65 процента отпадъци, да оползотворява, включително с изгаряне 25 на сто, а само 10 процента да...

Написахме нашия закон след обществени обсъждания и след като подкрепихме хората от Шумен, Попово, Девня, Пещера, Стара Загора, Батак, Варна, Севлиево, Варвара, Септември, поясни от трибуната Манолова.

Бяхме на място и видяхме проблемите им, припомни тя по повод срещите с инициативните комитети от тези градове, борещи се против вноса и изгарянето на боклук и предложили текстове в законопроекта.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

"Скалъпена история": Асен Василев обясни познава ли се с баща и син Димитрови

"Реванш, наказание и ненужна демонстрация": Росен Желязков за отстраняването му от шефското място в парламента

Шефът на НЗОК ще съди Лена Бориславова за клевета

Радан Кънев: В Брюксел не се чува нищо от скандалите у нас

Д-р Петър Москов: През последните две години маските паднаха, обществото ни няма посока

Кабинетът освободи Вяра Тодева и още 5 областни управители за сметка на кадри на ГЕРБ (СНИМКИ)

Киселова за избора на следващия председател на НС: Той е потенциален кандидат за премиер

"Левицата" с нов залп срещу Корнелия Нинова - отново е замесена Ваня Григорова

НС ще има поне още едно заседание, за да забранят депутатите рекламата на хазарт

"Не пипай там, където не ти е работа": Ицо Хазарта каза защо цялата задкулисна машина премазва ПП-ДБ

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика