Марешки внесе в НС искане за спиране на проектите за въоръжаване на българската армия

1539
Марешки внесе в НС искане за спиране на проектите за въоръжаване на българската армия
Снимка: БГНЕС

Заместник-председателят на парламента и лидер на партия "Воля" Веселин Марешки внесе в деловодството на Народното събрание искане за спиране на проектите за въоръжаване на българската армия.

Марешки обяви, че ще поиска оставката на военния министър Красимир Каракачанов, ако не оттегли одобрените вече от правителството проекти за модернизация на армията на обща стойност 3,3 млрд. лева:

Марешки: Никой не е питал българите за влизането в НАТО

"Никой не е питал българите за влизането в НАТО. След 14-годишно членство в НАТО, според думите и на президента, и на военния министър,...

"Българският народ мисля, че не е готов да поеме този грабеж. На последните два Консултативни съвета при президента, там са и министър-председателят, и финансовият министър, и Корнелия Нинова, и от службите - всичките бяха против. Единствените, които бяха "за", са Каракачанов и президентът. Хубаво, но, ако президентът си е летец и това му е мечтата да купи няколко самолета, ако това е сделката на неговото избиране, каква ни е ползата от това нещо. Намериха хората, които са решили за един мандат да вземат каквото могат да вземат".

Веселин Марешки заяви още, че ще предложи промени в Закона за референдумите, за да може да инициира допитване до народа за излизане на България от НАТО. Според сега действащия закон, не може да има допитване по международни договори, по които България е страна.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика