Мартин Димитров: Всеки глас е нужен за правосъдна реформа и разследване на картела

1406
Мартин Димитров: Всеки глас е нужен за правосъдна реформа и разследване на картела

Не е важно Нова Република само да бъде в следващото Народно събрание, а да бъде представена с добър резултат, каза във второто издание на #НоваПанорама водачът на листите в 24 район в София и в Плевен Мартин Димитров.

„Има смисъл да се гласува за Нова Република, защото за нашите цели – спирането на АЕЦ „Белене“, разследването на КТБ и на горивните картели, правосъдната реформа, ни е нужен всеки глас. Всяка подкрепа е нужна. Важно е да влезем с добър резултат, за да напишем законопроект за реформа в правосъдието и да събираме глас по глас подкрепа“, каза Димитров.

"Нова Република" поиска по-ниски цени от "Газпром" и затваряне на секции в Турция

Дясното обединение около ДСБ "Нова република" призова служебния премиер Огнян Герджиков да затвори секциите в Турция, извън дипломатиче...

Заедно с Трайчо Трайков той отговори на въпросите на Ивайло Цветков Нойзи. Мартин Димитров обяви, че всички цели на Нова Република не могат да бъдат постигнати за година или за шест месеца, но когато хората видят коалицията между БСП и ГЕРБ, всеки един десен избирател ще дойде при истинското дясно.

„Ние сме единствената дясна демократична алтернатива. Става все по-ясно, че ГЕРБ и БСП готвят свое общо програмно експертно правителство. Хората няма да търпят това, те ще потърсят алтернативата. Нито Реформаторският блок, нито Марешки, нито ДПС, нито Патриотите могат да бъдат такава алтернатива. Усещам подем у хората и желанието им да бъдем избрани. Добре оценявам настроенията на хората по улицата, когато раздавам вестниците „Нова Република“. А фактът, че заедно с нас е и Трайчо Трайков, още повече засилва доверието и вярата у нас“.

Мартин Димитров обяви сред първите задачи на Нова Република в Народното събрание да бъде осигуряването на прозрачност и истинска конкуренция сред данъчните складове за горива, което да освободи търговията и вноса, за да има по-ниски цени на бензина и дизела навсякъде.

„Изграждането на няколко бензиностанции не решава този проблем. Същото би било ако имахме проблем с образователната система и решавахме да строим нови училища, вместо да реформираме стотиците, които не работят по правилния начин. Решението е системно. В Румъния нямат Марешки, а имат с 15 стотинки по-ниски цени на горивата, защото има работещи регулатор и правосъдна система. Там картелът бе разкрит и бяха наложени огромни глоби“.

Мартин Димитров: Малкият бизнес ще се вдигне на бунт срещу ГЕРБ и БСП

„Малкият и среден бизнес ще се вдигнат на бунт, защото ГЕРБ и БСП толерират монополистите. И това постоянно мачкане на малкия и с...

Попитан за какво ще се извини на избирателите, Мартин Димитров отговори:

„Всички дължим извинение на хората, въпреки че нямаме пряка вина, затова, че не се е случило най-доброто за България. Ние сме най-бедната страна членка в Европейския съюз, това не е случайно. Това е така, защото ГЕРБ, БСП, ДПС ни отклоняват от истинския европейски път. Балтийските страни забогатяха, централноевропейските също забогатяха. Необходими са истинска промяна и алтернатива“.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика