Мартин Заимов: Brexit е сериозен конфликт между поколенията

1439
Мартин Заимов: Brexit е сериозен конфликт между поколенията
Снимка: БГНЕС

В момента в който зададеш подобен въпрос трябва да си готов, че ще има отговор, който не ти харесва. Младите не само в Лондон, но и в другите градове 75% биха предпочели да останат в ЕС. Важното е, че това са тези хора, които имат чисто физиологически повече възможности. Това е сериозен конфликт между поколенията. Така коментира резултатите от референдума за излизане от ЕС, който се проведе във Великобритания банкерът Мартин Заимов пред bTV.

Заимов предположи, че вероятно младите са отчаяни, защото общото усещане в момента в публиката е големят шок. Хората, които са гласували за излизане, също не са очаквали този резултат. Проблемът, според Заимов е, че реално зад проекта за излизане няма конкретно предложение.

Шотландия може да наложи вето върху излизането на Великобритания от ЕС

Шотландският парламент може да наложи вето върху излизането на Великобритания от Европейския съюз, заяви първият министър на Шотландия ...

На въпрос дали Русия има участие в този резултат, банкерът отговори, че не разбира какъв би бил интересът на Русия от едно разпадане на Европа.

Според него въпросът за Brexit не е икономически, той е въпрос за "въжделенията, мечтите надеждите на хората. Голяма част от хората, гласували за излизане, са точно тези, които имат най-много трансфери, това може би е и най-големия урок – с трансфери и социални помощи не се създават мечти, а хора, които загубват достойнството си и реагират срещу това, което ги заобикаля."

Заимов направи сравнение със САЩ: "Същото е със САЩ с този господин, който на практика е клоун (бел. ред. - Доналд Тръмп). Подкрепата му е резултат от загуба на мечти." Мартин Заимов заяви, че "изборът на Тръмп би бил сходен с избора на Хитлер през 1933 г."

"Огромното разслоение сред обществото, разлики, светът позволи днес не само индивидите да са много по-независим, а общността на бъде разслоена на по-малки, това е нещо, което не може да оценим. Това е необичайно за човешката история, нямаме инструментариум за разбирането му, за контрол изобщо не може да говорим", коментира още Заимов.

Защо България проспа британския референдум

Само 11% от българите откриха връзка между живота си и референдума във Великобритания. Може и да е изненадващо, но не е необяснимо. Ива...

Помолен да коментира рекордно ниския процент на лихвите по депозитите в България - вече има ставки от 0,05%, Мартин Заимов каза:

"Лихвите са един от най-добрият начини да се оцени състоянието на икономиката. Истината е, че никой не може да разбере какво се случва. Ролята на банките се променя, светът се променя. И ви завиждам за това, което ще видите. Каквото и да е, ще е много интересно, надявам се да е положително. Инструментите които имаме сега, никога не ги е имало. Потенциалът за раждане и осъществяване на мечти е огромен."

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика