"Мегапротест" от организатори, които не могат да се похвалят с особено присъствие на протестиращи (ВИДЕО)

2505
"Мегапротест" от организатори, които не могат да се похвалят с особено присъствие на протестиращи (ВИДЕО)
Снимка: БГНЕС

Поредно гръмко обявление за "национален мегапротест" се появи във Facebook. И отново то идва от познати лица – т.нар. инициатива "Против геноцида на Борисов и всички управляващи мафии".

Анонсът на сегашното събитие – 16 март (събота), от 14:00 часа на площад "Народно събрание" в София, е, че "не преговаряме с престъпници". Отново се прокламират идеите за оставка на правителството, управление чрез референдуми по всички въпроси от национално и местно значение" след свикване на Велико народно събрание, мажоритарен вот с възможност да се отзовават хора на изборни длъжности. Имаше дори среща с президента Румен Радев тази седмица, като беше съобщено, че следващата седмица сдружение "Прогресивно общество "(ЕИК 205508944) ще организира първия дискусионен форум на тема "Честни избори – защо и как в България?".

България на Биг Брадъра

"Биг Брадър" спира. Настоящият сезон ще е последният за шоуто. Само че не в България, а във Великобритания. В България нищо не спира. ...

Зад инициативата стоят бившият служител на ДАНС Росен Миленов, Емил Русанов и Светослав Козлуджов, като Русанов беше най-известното лице. Той се води издател на вестник "Будилник" и е известен като политически активист в Лондон, с опити да организира протести там и в Брюксел. Самият Миленов потвърди пред Actualno.com, че е бивш служител на ДАНС и не коментира защо е напуснал службата – още през 2010 година. Вместо това той каза, че е пуснал специален сайт, на който е качена биографията му.

Най-много хора на протест въпросните лица събраха в средата на септември миналата година, когато се тръгна с гръмката амбиция да има протест в продължение на три дни и то часове наред всеки ден. Реално обаче имаше по-многолюден протест само на 16 септември и изявления на Русанов как българските медии са продажници, защото не го отразяват както на него му се иска.

Миленов беше организатор и на един от сравнително по-големите протести в София миналата есен, които тръгнаха в цялата страна заради поскъпването на горивата и се преобърнаха в протести срещу стандарта на живот в България. Само че тогава организатор на протестите в Перник се оплака от Миленов и че не спазил уговорка да изчака група от Перник, идваща да се включи в протеста в София.

На 22 февруари имаше отново заявен от Миленов протест пред Народното събрание - долното видео показва ясно колко подкрепен беше той. За днес също има протест - пак на площад "Народно събрание" и довечера в Хасково, на площад "Свобода", но Столична община забранила искано от Миленов "шествие" на 4 март заради визитата на руския премиер Дмитрий Медведев.

Уникален протест срещу властта: Всеки със самоорганизация - който иска, да дойде

Всеки българин си има самоорганизация, дори не знам пред колко български посолства и колко души ще се съберат. С тези думи организаторъ...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

Димитър Гърдев е единственият депутат от България на най-големия форум на консерваторите в света

"Цялата работа изглежда силно съмнителна": Журналист с важни въпроси по случая с Агенция "Митници"

Николай Денков: Трябва да обвинят пудела, че има пачки

Плажовете вече по закон трябва да са достъпни за хора с увреждания

Началникът на отбраната и генерал от НАТО обсъдиха засилване на ПВО на Алианса

Докладът на временната комисия за "Митниците" отива в прокуратурата

Винаги двама, винаги: ГЕРБ вече говори за Пеевски и Борисов като за едно

Главчев пред близки на отвлечени български моряци: Работим активно да се приберат скоро

БСП ще поиска отлагане на либерализацията с три години (ВИДЕО)

Забраната за реклама на хазарта мина на комисия, но едва ли ще стане факт

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика