Мей към Борисов: Очаквам по-нататъшно разширяване на партньорството ни с България

2651
Мей към Борисов: Очаквам по-нататъшно разширяване на партньорството ни с България
Снимка: Getty Images/Guliver

Британският премиер Тереза Мей поздрави министър-председателя Бойко Борисов по повод избирането му за трети мандат начело на изпълнителната власт, съобщиха от правителствената информационна служба.

Обединеното кралство високо цени нашето тясно сътрудничество с България в много области - справянето с външните и вътрешни заплахи за Европа, защитата на международната основаваща се на правила система и стимулирането на развитието на свободната търговия“, отбелязва тя в поздравителния адрес.

"Игра на постове" в първия ден на новото правителство

Още в първия си работен ден кабинетът "Борисов 3" започна играта на постове. Разбра се, че най-важният приоритет на правителството...

Тереза Мей допълва, че очаква с надежда възможността за по-нататъшно разширяване на партньорството с България по време на мандата на Борисов като министър-председател. Тя изтъква, че съществуват редица области, където вече се работи в тясна връзка, но вижда пространство за още по-тясно сътрудничество - например в подкрепата на общите интереси при справянето с миграцията, гарантирането на сигурността на границите, стимулирането на съдебната реформа, утвърждаване на правоприлагането и борбата с трансграничната престъпност.

Обединеното кралство напуска Европейския съюз, но ние ще се стремим към дълбоко и специално партньорство със сигурен и проспериращ ЕС. Същевременно съм убедена, че трайните здрави двустранни отношения между Обединеното кралство и България ще бъдат максимално в интерес на нашите две страни, Европа и света“, пише още Тереза Мей до премиера Борисов.

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика