Михаил Константинов: Вече се обсъждат министри

16490
Михаил Константинов: Вече се обсъждат министри
Снимка: БГНЕС

Вече се обсъждат имената на министри от следващото правителство. Налице е някаква договорка между лидерите на партиите. Това заяви изборният експерт и бивш член на ЦИК проф. Михаил Константинов в ефира на БНТ.

Според него коалиционното споразумение между ГЕРБ и Реформаторския блок ще се спазва. Една от причините за това е страхът, който трябва да присъства в дясното обединение, че някой може да им вземе местата.

ГЕРБ и Патриотичният фронт се разбраха - нямат принципни различия

Изключително продуктивна беше срещата ни с ПФ. При първата среща обсъдихме приоритетите, днес обсъждахме 94 конкретни предложния в пр...

На въпрос дали бъдещото правителство ще е стабилно, проф. Константинов допусна, че това може и да е така. Особено предвид заявената подкрепа от страна на партията на Лютви Местан.

По повод ролята на ДПС и БСП беше обяснено, че двете партии се надяват техните кадри по по-ниските етажи на властта да запазят местата си. На въпрос дали трябва да бъде осъществена чистка, проф. Константинов отговори, че тя се налага само ако съответният човек е некадърен.

В заключение той изрази надежда, че поне в началото новият парламент ще бъде смирен. Една от причините за това било, че вече дори политиците разбирали до какво състояние е докарана България. Прогнозата на бившия член на ЦИК е, че това НС ще управлява около 2 г. По думите му - по-малко няма и смисъл.

 

ГЕРБ и АБВ имат разбирателство по най-важните теми

Проведохме едни много конструктивни разговори. Те протекоха така, че установихме нашите особени политически различия и обсъдихме дост...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика