Министър Динкова: Откриваме туристическо представителство в Испания

1558
Министър Динкова: Откриваме туристическо представителство в Испания
Снимка: Министерство на туризма

Поради отличното ни двустранно сътрудничество, на което България и Испания се радват в много области, както и на повишаващия се брой испански туристи, които посещават страна ни, тази година ще открием нашето първо национално туристическо представителство в Испания. Това съобщи министър Зарица Динкова по време на своята среща с държавния секретар по туризъм на Испания Росана Матийо. Туристическото ни аташе в Испания ще покрива и пазарите във Франция и Италия.

С цел повече туристи

"Ние трябва да работим заедно, в тясно сътрудничество, за да повишим туристопотока между двете страни. Туристическата индустрия превъзмогна Ковид кризата и това ясно се вижда по броя на реализираните туристически пътувания. Това, което испанските граждани трябва да знаят е, че България е страна, която предлага много възможности и заслужава да бъде посетена", каза Росана Матийо.

ОЩЕ: Зарица Динкова търси висок клас туристи

Министър Динкова заяви, че тази година в международното туристическо изложение FITUR 2024 в Мадрид ще се включат 17 представители от българската туристическа индустрия – туроператори, туристически агенти, общински администрации, които ще имат възможността да представят своите туристически продукти. България ще бъде представена като дестинация за целогодишен туризъм, предлагаща възможности за зимен, културен, еко, SPA и уелнес туризъм.

"Испанският пазар е изключително важен за България", подчерта още министър Динкова. През последната година се отчита и сериозен ръст на туристите от близо 42%.

Предвиждат се серия инициативи насочени към испанските туристи. Такъв е проектът на община Шабла, за фестивал на фламенкото, който се финансира по програмата за маркетингови дейности на туристическите услуги в черноморските общини. „Община Шабла се свърза с местен испански туроператор, за да може колкото се може повече туристи от Иберийския полуостров да посетят събитието“, допълни още министърът на туризма, като подчерта, че официална покана да посети фестивала е получила и държавният секретар Матийо.

ОЩЕ: Членството на България в Шенген ще повиши интереса на чуждите туристи към страната ни

За периода януари – ноември 2023 г. броят на българите, посетили Испания е 175 377. За същия период 72 591 испанци са посетили България с цел туризъм, а министърът на туризма изтъкна, че заради влизането на страната ни в Шенген очакваме този брой да се повиши. „Испанските туристи са показател за това, че когато имаш добра въздушна свързаност имаш и туристопоток. Именно за пазари като този, влизането ни в Шенген е изключително позитивна новина, защото те идват основно по въздух и за тях това е възможност да използват София като отправна точка за други дестинации“, подчерта Зарица Динкова.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

Симеон Славчев ще води листата на ляво-патриотичната коалиция „БСП за България“ в Разград

Атанас Атанасов: Готови сме да преговаряме отново с ГЕРБ, но без Пеевски на масата

Окончателнa подредба: Нинова води в две листи за НС, Вигенин е водач на листата на БСП за ЕП

ГЕРБ: ПП-ДБ късат мостовете за разговори след изборите

Ваня Григорова: Нинова се опита да счупи БСП

Настимир Ананиев сигурен, че ПП-ДБ няма да паднат на четвърто място на вота

БСП на пленум изчиства листите за евроизборите

"Скалъпена история": Асен Василев обясни познава ли се с баща и син Димитрови

"Реванш, наказание и ненужна демонстрация": Росен Желязков за отстраняването му от шефското място в парламента

Шефът на НЗОК ще съди Лена Бориславова за клевета

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика