Министърът за подкупния полицай: Едва ли е тайна, че това е ежедневие

12403
Министърът за подкупния полицай: Едва ли е тайна, че това е ежедневие
Снимка: БГНЕС

С думите "едва ли е тайна, че подобни прояви са ежедневие" министър Веселин Вучков обясни видеоклип, в който пътен полицай взема пари от шофьор.

Преди това от МВР съобщиха, че по разпореждане на директора на СДВР е започнало дисциплинарно производство срещу въпросния служител на столичната Пътна полиция.

Повод е разпространеният в интернет пространството и медиите видеозапис.

В рамките на производството ще бъдат проверени всички факти и обстоятелства по случая. Ще бъде потърсено и съдействието на граждани, имащи отношение към случая.

В Закона за МВР, при наличието на данни за извършено дисциплинарно нарушение, е предвидено и най-тежко наказание "уволнение".

Експерт по детектор на лъжата се съмнява в историята на Борислава

Ако в случая с Борислава Латинова се използва полиграф, то той трябва да се използва както при служителите на реда, така и по отношение...

По-рано днес Вучков се срещна с генералния директор на Европейската служба за борба с измамите /ОЛАФ/ Джовани Кеслер, предаде БТА.

От своя страна той заяви, че са нужни някои реформи по отношение на ангажиментите, които България е поела. Веселин Вучков уточни, че конкретни параметри в тази насока не са били обсъждани, но Кеслер посъветвал България да прочете внимателно онова, което ще пише в доклада на ЕК в края на януари. В него се очаква оценка за работа на спецсъда и на спецпрокуратурата, както и на звеното за борба с корупцията /БОРКОР/, допълни министърът. Двамата с Кеслер не са обсъждали конкретни дела и цифри, стана ясно след срещата.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика