Митов: Най-вероятно са зачестили сигналите в МВР за неприлични действия на консулите

3219
Митов: Най-вероятно са зачестили сигналите в МВР за неприлични действия на консулите
Снимка: БГНЕС

 „Най-вероятно са зачестили сигналите в МВР за неприлични действия на консулите. В течение на годините се е оказало, че ние сме дали най-много правомощия на тях от страните в ЕС”. Така обясни външният министър Даниел Митов нареждането на Бойко Борисов правомощията на почетните консули да бъдат ограничени.

На запитване дали ще се стигне до отзоваването от Анкара на турския посланик Сюлейман Гьокче и дали той работи за благото за отношенията между Турция и България министърът сподели:

„Ние сме предприели всички мерки. Един консул си замина, обявен е за персона нон грата. Ние с Република Турция имаме да решаваме прекалено важни решения – защитаването на общата ни граница, икономическото положение. В момента трябва да се действа умно,. Оставил съм преценката на турския си колега да прецени дали Гьокче работи благоприятно за отношенията ни”.

Относно затварянето на "балканския маршрут" за бежанците, той сподели, че трябва да се говори не само за затваряне на сега съществуващия маршрут на бежанците, но трябва да се говори и за недопускане на възникване на нови маршрути. „Това са именно българо-турската, гръцко-турската сухопътни граници и Черно море”, заяви Даниел Митов.

Ще настояваме да бъде пресечен пътят на бежанците през България, обяви Митов

На срещата на вътрешните министри на ЕС България ще настоява за недопускане на нови пътища на бежанците през българо-турската сухопътна...

 

 

 

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика