Младен Маринов увърта на въпрос за подслушване, Терзийски не знае да е обект на проверка (ВИДЕО)

12855
Младен Маринов увърта на въпрос за подслушване, Терзийски не знае да е обект на проверка (ВИДЕО)
Снимка: БГНЕС

„От мои колеги разбрах, че МВР е публикувало съобщение, което вероятно касае проверка, извършена от „Вътрешна сигурност”. По така изготвеното съобщение от МВР виждам, че се касае за бивш ръководен служител от Генерална дирекция "Национална полиция". Не ми е известно срещу мен да е правена проверка. Не знам за какво може да е водена проверка, не съм викан в дирекция „Вътрешна сигурност“ за проверки или да ми снемат сведения". Това заяви бившият министър на вътрешните работи Христо Терзийски и настоящ депутат от ГЕРБ-СДС пред журналисти в кулоарите на парламента.

Хаджигенов се подиграва с Маринов и Терзийски - предложи да оглавят Комисията по права на човека

Депутатът от "Изправи се.БГ! Ние идваме! Николай Хаджигенов си направи горчива шега с бившите вътрешни министри Младен Маринов и Христо...

По думите му, това съобщение от МВР и прокуратурата е в продължаване на разпалването на започналата война между МВР и прокуратурата. Такива битки и война е само в интерес на бандитите, коментира още Терзийски.

Впоследствие журналистите се обърнаха към другия бивш вътрешен министър Младен Маринов с въпрос по отношение на разпореждания за подслушване.

Министърът на вътрешните работи не разпорежда подслушване. Дирекция „Вътрешна сигурност” е пряко подчинена на министъра, получава сигнали и ги разпределя по компетентност, което съм правил и аз през цялото време. Тази война между МВР и Прокуратурата ще доведе до ръст на престъпността”, коментира бившият силов министър Младен Маринов.

По-рано от полицията съобщиха, че Дирекция „Вътрешна сигурност“ - МВР обжалва прокурорско постановление на Специализираната прокуратура за отказ от образуване на досъдебно производство по разследване на дирекцията относно организирана престъпна група от ръководни служители на ГДНП в периода 2018-2020 година.

Младен Маринов е извикан на разпит в МВР

Бившият вътрешен министър от ГЕРБ Младен Маринов е извикан на разпит в МВР, съобщи в. "Сега". Припомняме, че миналата седмица стана яс...

Разследването е започнало по постъпили сигнали и медийни публикации, касаещи висши професионални ръководители в ГДНП и граждани, извън системата на МВР. В хода на разследването са използвани СРС с разрешението на Специализирания наказателен съд и са изготвени ВДС-и. Разследването е одобрено от тогавашния министър на вътрешните работи. Уведомени са ДАНС и Специализираната прокуратура.

През юни 2020 г. събраните материали са докладвани във ВКП от тогавашния директор на ДВС-МВР с оглед наличие на достатъчно данни за съществуването на ОПГ с участието на висши ръководни служители от ГДНПО.

С постановление на прокурор от Специализираната прокуратура през месец януари 2021 г. е направен отказ от образуване на досъдебно производство за ОПГ с участието на висши ръководни служители от ГДНП.

По време на разследването, през 2020 г. един от висшите служители на ГДНП е назначен на ръководна длъжност в политическото ръководство на МВР. Към датата на прокурорския отказ същият е продължавал да изпълнява висшата ръководна длъжност, а към настоящия момент е депутат в Народното събрание.

МВР пусна запис на Младен Маринов с лица от криминалния контингент (ВИДЕО)

Бившият министър на вътрешните работи Младен Маринов, който е кандидат за депутат от ГЕРБ, се е срещал с криминално проявени лица, приб...

От МВР считат, че прокурорът, направил отказ да образува досъдебно производство, не е посочил въз основа на кои материали е направил своите правни изводи.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

Росица Матева: Не очаквам хаос на изборите

Главчев: До 15 май изплащаме на земеделците парите по украинската помощ

ПП-ДБ внася искане за освобождаването на Росен Желязков

Румен Радев: Депутатите да проверят защо капацитетът по договора с "Боташ" остава неизползван

Без пенсия за репресирани: Комисия в парламента отхвърли идеята на ГЕРБ и ДПС

Асен Василев не е получавал призовка за разпит (ВИДЕО)

Петър Витанов обяви, че няма да се кандидатира за евродепутат

"Министерството не е хан": Асен Василев отрече да се е срещал с обвинените в контрабанда

Имало ли е натиск в "Митниците"? Дългогодишен служител проговори пред временната комисия

Метлата "Главчев" - не избори, а предизборна чистка

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика