Муса Палев успокоява кметовете в Благоевградско за европейските пари

27956
Муса Палев успокоява кметовете в Благоевградско за европейските пари
Снимка: БГНЕС

Призив да не стачкуват и да не организират протести отправи областният управител на Област Благоевград Муса Палев. Палев успокои кметовете на редица населени места в областта, че няма нужда да се тревожат, че ще бъдат изключени от европейските програми за новия програмен период 2014-2020.

„Искам да уверя всички заинтересовани, че основания за подобни вълнения няма. Разбираемо е желанието на кметовете да си гарантират възможността да участват с проекти за европейско финансиране. То напълно съвпада с политиката на правителството", се казва в обръщението на областния управител.

Уволниха дисциплинарно водача на протеста в Благоевград

Венцислав Кавазов - водещият на протестите срещу областния управител на Благоевград Муса Палев и правителството на Пламен Орешарски, е ...

Палев уверява, че въпросът за достъп до европейските фондове на всички български градове и села не е неглижиран. Във връзка с решаването му правителството води активни преговори с Европейската комисия. Те обаче са на етап на преговорния процес, на който не могат да се дадат подробни и конкретни детайли. Работни групи на Министерство на земеделието и храните и Министерство на регионалното развитие дискутират начините за усвояване на европейските средства, така че да не останат „бели петна" по административната карта на България по отношение на европейското финансиране през следващия програмен период.

„Общините, които не отговарят на критериите на Програмата за развитие на селските райони, ще бъдат включени в други програми в зависимост от допустимостите", успокоява кметовете Муса Палев.

Срещу Муса Палев имаше яростни протести през лятото, когато започнаха шествията срещу правителството на Пламен Орешарски.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика