X
 
 

МВнР: Турският посланик ни каза, че министърът на отбраната им не е поискал Кърджали в Турция

5609 1
photo of МВнР: Турският посланик ни каза, че министърът на отбраната им не е поискал Кърджали в Турция
Снимка: Getty Images/Guliver
Facebook профилът, в който беше пусната карта на Турция, обхващаща обширни територии в Сирия, Гърция, Кипър и България (Кърджали и Варна) не е свързан с началника на генералния щаб на турската армия и турски министър на отбраната Хулуси Акар. Това твърди външно министерство, позовавайки се на думи на турския посланик у нас Хасан Улусой.

Във въпросния профил беше публикуван пост, в който ясно се вижда много променена карта на територията на Турция. Там има и послание: "Нямаме очи за никоя чужда земя - ще си върнем само това, което е наше".

Още в сряда (16 октомври), в ранния следобед публикацията беше докладвана на вицепремиера и министър на външните работи Екатерина Захариева. Тя се разпореди незабавно зам.-министър Петко Дойков да се свърже с турския посланик Хасан Улусой за обяснение. Улусой твърди, че профилът няма нищо общо с Акар, а вероятно е се поддържа от "много хора". Турският посланик е обещал допълнителна и по-подробна информация, след като турските власти направят пълна проверка.

Какво каза посланик Улусой за ситуацията в Сирия - научете в този материал!

Какво ново се случи в Сирия след влизането на турската армия - научете в този материал!

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители
  • Анонимен 1 Анонимен преди 4 седмици Профил на трол?
    Аха! Значи, да сме спокойни! Има грешка само за Кърджали и той остава в България, а само Варна минава към Турция. Нали така е отбелязано на картата? Всички ли сте ненормални или да?