Националният съвет на БСП наказа Калоян Паргов. Обвиненията към мен са съшити с бели конци, твърди той

3694
Националният съвет на БСП наказа Калоян Паргов. Обвиненията към мен са съшити с бели конци, твърди той
Снимка: Градски съвет на БСП - София

Националният съвет на БСП събра необходимия брой гласове - повече от 50% + 1 и наложи на члена на НС на БСП Калоян Паргов наказание - временно отнемане на правата за заемане на партийни длъжности, членство в органите на партията и право да се кандидатира за такива в срок от една година. Като причина се посочва участието му в скандалната сделка за уличното осветление в София, за която общинският съветник Борис Бонев алармира.

"Всички обвинения срещу мен, заради които искат да бъда наказан, са съшити с бели конци", твърди от своя страна Паргов. "Целта е да бъдат опетнени моето име и репутация. И по този начин някои хора да овладеят собствения си страх от мен. При това страх от нещо, което аз не съм направил до този момент, а именно да обявя кандидатурата си за председател на БСП"

Според него постоянно е съществувало такова подозрение: „Очевидно страхът идва от силата, която стои зад мен в лицето на Градската организация на БСП - София и свършената работа“.

Според него тази атака ще дестабилизира организацията, след като през 2019-та година на местните избори БСП – София получи много добра оценка за резултатите – удвоен и отгоре броя на общинските съветници и само 20 000 купени гласа разделиха кандидата им за кмет от победата.

„При тези факти, колко състоятелни да са обвиненията в колаборация с ГЕРБ“, пита Паргов.

Той припомни едно гласуване през същата 2019 година на депутати от групата на БСП в подкрепа на Сотир Цацаров при избора му за председател на КПКОНПИ. Тогава повече от една трета от народните представители от „БСП за България“ гласуваха "За". А имаше официално партийно решение Цацаров да не бъде подкрепян.

„Трябва ли да искаме наказание и за тогавашния председател на парламентарната група Корнелия Нинова? Може би трябва, след като на мен ми искат наказание заради това, че общински съветници от БСП са подкрепили Георги Георгиев от ГЕРБ за председател на СОС при тайното гласуване, което се случи, докато аз самият бях под карантина заради Covid-19“, изтъкна председателят на групата на БСП в общинския съвет в София и допълни, че това е отговорът му на две от всичките обвинения.

Той обясни, че е имал възможност да изрази писмено становище по мотивите за искането да му бъде наложено партийно наказание.

Антон Кутев напуска Националния съвет на БСП

С пост във фейсбук бившият говорител на служебното правителство Антон Кутев обяви, че напуска Националния съвет на БСП заради задълбоча...

„До един тези мотиви са неверни“, категоричен е Паргов.

„В БСП обичаме да се хвалим, че сме най-демократичната партия. Очевидно и това не е вярно. Преминали сме към друг тип организация. И точно това е притеснението на много членове и симпатизанти, които критикуват сегашното управление на БСП. Хората се страхуват, че пътят, по който върви партията, може да приключи фатално“, каза в заключение Калоян Паргов.

Припомняме, че преди дни беше обявено, че ще има неприсъствено заседание на Националния съвет на БСП.

От централата на БСП съобщиха, че "от градската организация на БСП-София събраха подписка с призив Националният съвет на БСП да предприеме необходимите действия за налагане на наказание на председателя на Градския съвет в София и председател на групата на общинските съветници в града – Калоян Паргов. Те призовават задкулисието в градската организация да спре, съобщиха вчера от "Позитано" 20. Причината - "участието на общински съветници на БСП-София в скандалната сделка за осветлението в столицата, разкрита от Борис Бонев, участието им в избора на председател на Общинския съвет на София от ГЕРБ". В същото време от Софийската организация опровергаха това. В медиите беше получено съобщение, в което се казва: "Официално и категорично заявяваме, че Градският съвет на БСП – София не е разглеждал и не е приемал подобна позиция. Изпратената информация е подвеждаща и невярна". На 19 февруари организацията свиква градска конференция с точка единствена - гласуване на вот на доверие към председателя на организацията Калоян Паргов.

Припомняме също така, че вчера бившият говорител на служебното правителство Антон Кутев обяви във Фейсбук, че напуска НС на БСП. Напускането на Кутев, който в поста си говори за "персонални чистки", вероятно е свързано с нежеланието му да участва в гласуването на наказанието на Паргов.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

Петков: Пеевски и Борисов не притежават тази държава (ВИДЕО)

ПП-ДБ, БСП, "Възраждане" и ИТН свалиха председателя на парламента (ВИДЕО)

Пеевски за обединението срещу Желязков: Видяхте неограничения кеш на коалицията на пудела (ВИДЕО)

Борисов: Честито на новата сглобка, ние се отървахме от ПП (ВИДЕО)

Проблем с кворума в парламента, ГЕРБ и ДПС опитват да спасят Росен Желязков

ИТН: ПП-ДБ провалиха кворума, спасявайки Росен Желязков (ВИДЕО)

Искрен Митев и "Възраждане" в пореден сблъсък: Стигна ли се до бой в парламента?

Не се очертава лесна и стабилна коалиция: Политолози за очакванията след изборите

Председателят на ЦИК се надява да няма пак "кодове" за машините

Росица Матева: ЦИК работи за честни избори 2 в 1

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com