Найден Зеленогорски: “Демократична България“ има ясна визия за управлението на страната

5184
Найден Зеленогорски: “Демократична България“ има ясна визия за управлението на страната
Снимка: ПП ДЕН

„Демократична България“ има ясна визия за управлението на страната, която минава през промени в Конституцията, в Закона за съдебната власт, отстраняване на Висшия съдебен съвет и на главния прокурор. Ние сме на дъното на всички европейски класации по качество на живот – доходи, здравеопазване, социална политика, образование, култура... Шампиони сме само по корупция и във време на пандемия по смъртност от Ковид-19 в определени периоди. Само от корупция годишно се губят близо 10 милиарда лева, които биха стигнали за увеличение на пенсиите, за подкрепа на младите и за завършване на редица инфраструктурни проекти.

Това заяви Найден Зеленогорски, председател на Гражданско сдружение „Достойнство на един народ“ – ДЕН, и водач на листата в Плевен на „Демократична България“ в предаване на тв Евроком. Заедно с него в студиото бяга Виолета Донева, кандидат за народен представител в 23 МИР-София, и Боян Чобанов от листата на „Демократична България“ за 25 МИР-София.

Найден Зеленогорски: За върховенство на закона трябват промени в Конституцията

„Ще направим една активна кампания в рамките на пандемия без да нарушаваме закона и без да поставяме на изпитание хората, които н...

Според Зеленогорски в 12-те основополагащи принципа, предложени от „Демократична България“, се посочват стъпките за кардинална промяна на статуквото и за достигане на средно европейско ниво на живот на българските граждани. Сред важните неща, които предлагаме на избирателите, е и децентрализацията на общините, която може да гарантира съживяване на изоставащите райони в Северна България, каза той. Сега нашата задача е да опазим изборите от манипулации и кражби, да надмогнем купения и корпоративния вот. Резултатите на „Демократична България“ ще бъдат по-високи от тези, които дават социолозите, защото демократичната общност е силна във финалния спринт и ние очакваме да получим мандат, за да осъществим важните промени в страната, обясни Зеленогорски.

У нас трябва да се смени подходът на взимане на решения и за налагане на политики във всяка сфера. В момента държавата се управлява без никаква стратегия, с гасене на пожари, каза Виолета Донева. Според нея гражданите трябва на изборите да се доверят на „Демократична България“ ако искат истинска демокрация и функционираща съдебна система.

Ако младите хора, напуснали България, видят промяна и светлина в тунела тук, аз вярвам, че те биха пожелали да станат част от обновлението на България. Сега хората са завладени от чувство на обреченост, от усещането, че нищо не може да се промени, заяви Боян Чобанов. Излизането от това състояние няма да е лесно, но промяната трябва да дойде. Само така младите хора ще предпочетат да останат да живеят в България, а не да бягат навън, допълни той.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

Геновева Петрова: Очаква се интересна кампания, но със същите резултати

Росица Матева: Не очаквам хаос на изборите

Главчев: До 15 май изплащаме на земеделците парите по украинската помощ

ПП-ДБ внася искане за освобождаването на Росен Желязков

Румен Радев: Депутатите да проверят защо капацитетът по договора с "Боташ" остава неизползван

Без пенсия за репресирани: Комисия в парламента отхвърли идеята на ГЕРБ и ДПС

Асен Василев не е получавал призовка за разпит (ВИДЕО)

Петър Витанов обяви, че няма да се кандидатира за евродепутат

"Министерството не е хан": Асен Василев отрече да се е срещал с обвинените в контрабанда

Имало ли е натиск в "Митниците"? Дългогодишен служител проговори пред временната комисия

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика