X
 
 

Натиск от Сърбия с искане да се откажем от признаването на Косово

4230 1
Натиск от Сърбия с искане да се откажем от признаването на Косово
Снимка: iStock/Guliver
Сръбският министър Ненад Попович, отговарящ за иновациите и технологичното развитие, призова "правителството на България да преразгледа решението си за признаване на лъжливата държава Косово". Това стана по време на официалната среща на Попович с министъра на икономиката Емил Караниколов. Двама участваха в Третата сесия на смесената Българо-сръбска междуправителствена комисия за икономическо сътрудничество в София. Попович дори поиска "Караниколов да предаде това послание на колегите си от правителството".

"Ще използвам тази възможност да предадете на Вашето правителство, така както правят много държави и то да преразгледа признаването на лъжливата държава Косово. Ние сме дълбоко убедени, че нарушаването на международното право при което се стига до създаването на подобно нещо на Балканите, не е в полза на мира и икономическото развитие", каза още Попович, чието изказване бе разпространено от държавната агенция в Белград "Танюг", предаде БГНЕС.

Албания и Косово обмислят унифицирана външна политика

На съвместна конференция на албански политически представители от региона на тема „Ролята на Албания в насърчаването на националн...

Според Попович, "Косово е неделима част от Сърбия, съгласно резолюция 1244 на СС на ООН и съгласно Конституцията на Сърбия". "През 2008 г. българското правителство призна т.нар. независимост на лъжливата държава Косово. Извършеното от косовските албанци и тяхното решение да обявят лъжлива независимост бе нелегално и в противоречие с международното право. Днес много държави по света разбират този факт и през последните 2 години 17 държави са оттеглили признаването на тази лъжлива държава", каза още Попович.

Според Танюг "Караниколов е обещал да предаде това послание на колегите си в правителството и добавил, че страната ни разбира "тяхната болка". "България е една от страните, които ви разбира, защото и нашата страна в миналото е била разделена поради политически и други причини. Много добре осъзнаваме какво означава да ви разделят от вашите братя и и сестри", казал още Емил Караниколов.

Косово обяви независимост през февруари 2008 година. До момента над 100 държави, включително и  България, са признали независимостта на Косово.

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители
5-те зодии с ново гадже през февруари
5-те зодии с ново гадже през февруари

Вторият месец от 2020 вече настъпва, а с него и дългоочакваният шанс за намиране на сериозна половинка за някои от зодиакалните знаци. Всички знаем,...

Последно в Актуално