Ненчев карал Румен Радев да надзирава жена си, която работела неправомерно за ВВС

9021
Ненчев карал Румен Радев да надзирава жена си, която работела неправомерно за ВВС

Инспекторатът на Министерството на отбраната е установил няколко нарушения във Военновъздушните сили (ВВС) при проверка през 2015 г., когато все още ген. Румен Радев е бил командир. Това става ясно от отговор на министъра на отбраната Николай Ненчев до депутатите Петър Славов (РБ) и Методи Андреев (ГЕРБ). Те са задали въпрос относно установени нарушения във ВВС от извършена проверка на инспектората.

Припомняме, че именно от тази проверка стана ясно, че сегашната съпруга на червения кандидат-президент Радев - Десислава Генчева, е била назначена за пиар в командваните тогава от него Военновъздушни сили. Всичко това е станало факт в нарушение на Трудовия кодекс.

Радев е взел 132 хил. лв. при пенсионирането си от ВВС

При пенсионирането си като командир на Военновъздушните сили Румен Радев е получил всички полагаеми му се обезщетения в размер на 132 1...

Генчева е работила като финансист във ВВС, но впоследствие е сключено допълнително споразумение с нея да изпълнява и функции по връзки с обществеността. Според Кодекса на труда и колективния трудов договор в МО обаче това е било възможно само в случай на заместване на временно отсъстващ, но не и при вакантна щатна бройка. Последвалата проверка обаче не открива конфликт на интереси по случая.

От отговора на министъра става ясно още, че в нарушение на правилата за дейността на "Връзки с обществеността" (ВО) в МО, служителите по ВО на ВВС (ръководени от Генчева, бел.ред.) не предоставят седмични планове за дейността си, както и обобщена информация за проведените мероприятия. Според Ненчев това представлява неизпълнение на заповед на министъра и сериозно препятства цялостната дейност на дирекция ВО. Той посочва още, че отговорност за това носят началникът на Канцеларията на ген. Румен Радев - Десислава Генчева и служителите, изпълняващи функциите по връзки с обществеността.

В резултат на проверката и установените нарушения Ненчев е обърнал внимание на командира за стриктно спазване и осъществяване на контрол върху изпълнението на вътрешноведомствените актове.

Дисциплинарна отговорност е предявена на началника на канцеларията на Радев - за допуснати пропуски и слабости при осъществяването на контрол върху организацията на отделя по връзки с обществеността. В отговор на това тогавашният командир на ВВС е уведомил инспектората на МО, че е предприел мерки и е отдал заповед за отстраняване на допуснатите пропуски.

Радев назначил жена си за PR на ВВС в нарушение на правилата

Сегашната съпруга на кандидат-президента Румен Радев – Десислава Генчева е била назначена за PR в командваните от него Военновъзд...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

Слави Трифонов срещу Борисов в София: ИТН подреди листите

"Никой не е доволен от министрите": Говори служебният министър на културата

Борислав Сандов повежда евролистата на "Зелено движение"

Изтича срокът за промени в партиите и коалициите за изборите

Ваня Григорова не затваря вратата за голямо ляво обединение за изборите

Красимир Вълчев предупреди, че идва "голяма ножица" за общините заради Асен Василев

Премиерът инициира среща по проблемите на педиатрията

ГЕРБ подреди листите, ето къде ще води Бойко Борисов

Главчев дава частната детска болница на ДАНС и прокуратурата

Кога България влиза в ОИСР: Главчев разкри какво му е казал генералният секретар

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика