Нинова: Ако премиерът си е на мястото, ще освободи Караниколов

2079
Нинова: Ако премиерът си е на мястото, ще освободи Караниколов
Снимка: БГНЕС

Лидерът на БСП Корнелия Нинова заяви пред bTV, че "ако премиерът си е на мястото, сега ще освободи Емил Караниколов, но няма да го направи, защото му изпълнявал негови поръчки".

Коментарът ѝ дойде минути след извънредната пресконференция в Министерския съвет, на която министърът на икономиката Караниколов обяви, че договорите на военния завод "Емко" са изцяло възстановени, след като бяха замразени, за да се извършат проверки в предприятието.

Протестът на работниците в "Емко" приключи*

Приключи протестът пред Министерски съвет на работници от "Емко", предаде репортер на Actualno.com. Припомняме, че оръжейните работниц...

По думите на Нинова премиерът Бойко Борисов "винаги се е страхувал от натиск и протести", като и този път това проличало след двумесечните протести на служителите на "Емко". Според нея именно Караниколов е отговорникът за целия казус с военния завод и трябва да понесе отговорност.

Лидерът на БСП каза още, че управляващите са виновни за проваленото заседание на Консултативния съвет за национална сигурност (КСНС) при президента Румен Радев. Тя подчерта, че всички участници в съвета са потвърдили участието си с изключение на вицепремиера Екатерина Захариева.

"Като видяха, че няма кворум управляващите казаха да затворим въпроса за антикорупционния орган и той да се обсъди в Народното събрание. Нито един от управляващите не пожела да представи доклада на Захариева за антикорупционния орган, който беше много смислен. Президентът им каза и те отговориха, че няма да го направят", допълни Нинова.

Тя добави, че настоящето правителство не иска да се бори с корупцията. По думите ѝ политическата класа на прехода не иска да се бори с корупцията, тъй като тя прави корупцията".

Караниколов учуден, че работниците от "Емко" го наричат лъжец

Работниците от "Емко" са отказали днес да отидат на среща в Министерски съвет с аргумента, че министърът на икономиката ги е излъгал.&n...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика