Нинова: Джендъри и фашисти застанаха едни срещу други (ВИДЕО)

2158
Нинова: Джендъри и фашисти застанаха едни срещу други (ВИДЕО)
Снимка: БГНЕС

Застанаха едни срещу друго джендъри и фашисти. Това каза лидерът на БСП Корнелия Нинова по време на брифинг в Народното събрание по повод физическите сблъсъци в парламента. 

Нинова заяви, че категорично трябва да има санкции. Тя разкритикува и Росен желязков, защото по думите й абдикирал само защото екстремисти и фашисти са му блокирали работата. ОЩЕ: Физически сблъсъци в парламента, депутат е със счупени очила (ВИДЕО)

"Станахте свидетели на едни от най-срамните сцени в най-новата история на българския парламент. Видяхте всичко през екраните, но не чухте всичко. По същество две кохорти взаимно се обвиниха в национално предателство. Едните, така наречени евроатлантици, бяха обвинени за служба на чужди посолства. Те от своя страна обвиниха другите в путинизъм. Плюха се буквално, физически. Чупиха си очила, късаха си ризи. Някои от епитите ще ви спестим от добро възпитание", каза Нинова.  ОЩЕ: Извънреден председателски съвет в парламента обсъжда наказания на депутати

"Стигна се до екстремизма на "Възраждане" да искат нахлуване в Народното събрание и да говорят за преврат и контрапреврат. В момент, когато България има нужда от стабилност, хората имат нужда от сигурност, това, което видяхте е разруха, дъно, падение. Както видяхте единствено ние от коалиция "БСП за България" не сме част от това. Най-хубавото нещо в политиката е да си независим. Ние не се кланяме нито на едното посолство, нито на другите посолство. За това предлагаме на България третия път на развитие. Това е единствено българският национален интерес. Предлагаме отговорни мъже и жени, които могат да казват "Не" на изток и на запад. Доказвали сме го през годините, каквото и да ни е коствало това. Уверявам ви, че българският национален интерес може да бъде защитаван", каза Нинова. 

Според нея в този екстремизъм, алчност за власт, договорки с мафията за спасяването на Борисов, не се е чула нито дума с грижа за хората. "БСП сме единствената, която в тези размирни няколко седмици не само постави въпроса с грижа на хората, но и свърши работа. С огорчение искам да заявя, че нашите закони за безплатни лекарства за деца, майчинството да е равно на минималната заплата през втората година, увеличение на минималната заплата на 850 лв., както и преичсиляването на пенсиите, бяха отхвърлени от другите парламентарни групи", добави Нинова. 

Тя за пореден път разграничи "БСП за България" от останалите партии в парламента. Тя отбеляза, че БСП е единствената българска партия, защото не се е кланяла на никой интерес, социалистическа, защото се бори срещу бедността, както и партия, защото не е сбирщина или генномодифициран организъм. 

Нинова добави още, че БСП не е получавала покана за разговори с втория мандат, като отчете, че партията няма място в коалиция на омертата, на имунитетите и която цели да спаси Бойко Борисов от правосъдие. ОЩЕ: Борисов: Близо сме до съставяне на правителство (ВИДЕО)

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

"Скалъпена история": Асен Василев обясни познава ли се с баща и син Димитрови

"Реванш, наказание и ненужна демонстрация": Росен Желязков за отстраняването му от шефското място в парламента

Шефът на НЗОК ще съди Лена Бориславова за клевета

Радан Кънев: В Брюксел не се чува нищо от скандалите у нас

Д-р Петър Москов: През последните две години маските паднаха, обществото ни няма посока

Кабинетът освободи Вяра Тодева и още 5 областни управители за сметка на кадри на ГЕРБ (СНИМКИ)

Киселова за избора на следващия председател на НС: Той е потенциален кандидат за премиер

"Левицата" с нов залп срещу Корнелия Нинова - отново е замесена Ваня Григорова

НС ще има поне още едно заседание, за да забранят депутатите рекламата на хазарт

"Не пипай там, където не ти е работа": Ицо Хазарта каза защо цялата задкулисна машина премазва ПП-ДБ

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика