Нинова похвали Борисов и Захариева за кирилицата, не се отрече явно от Сталин

10405
Нинова похвали Борисов и Захариева за кирилицата, не се отрече явно от Сталин
Снимка: БГНЕС

Не знам защо се прави това, но е изненадващо, тъй като през 2015 година Владимир Путин каза, че Русия е освободила България, а България е дала азбука на Русия. Това е неприемливо – България е носител на това богатство и трябва да си го защитим. Така лидерът на БСП Корнелия Нинова коментира думите на руския президент Владимир Путин, че кирилицата идва "от македонската земя", което предизвика скандал.

Сигурно това е някакъв сигнал към нас, но не мога да гадая какъв, добави Нинова. И похвали Бойко Борисов и Екатерина Захариева за реакцията спрямо думите на Путин. Тя не смята, че руската реакция е факт заради влизането на Черна гора в НАТО. Мисля, че реакцията ни е достатъчна, обобщи лидерът на БСП, която не стигна дотам да се иска извинение от Путин.

Защо никой не поиска двата месеца преди изборите да се види с мен - и аз щях да съм поласкан да ме поканят в ЦУМ

Това беше може би най-цветистият коментар на Бойко Борисов относно случващото се в съдебната система. По скандала ЦУМгейт Борисов обяв...

Относно "нацисткия скандал" Нинова не стигна дотам да нарече "Обединени патриоти" фашисти, но изрази изненада, че техни членове може да се държат така. Покрай думите за "речта на омраза" Нинова захапа Цецка Цачева за връщането на Любомир Талев в правосъдното министерство. Припомняме, че той беше уволнен след като Румен Радев опита да прокара поправки в Закона за българското гражданство – за т.нар. уседналост, и в крайна сметка Талев излезе виновен, че ги е публикувал за обществено обсъждане така, както е по закон.

Попитана дали не трябва Нинова да реагира на появата на портрети на Сталин, тя отвърна, че се разграничава от "всякакви прояви на насилие". Лидерът на БСП не се съгласи, че симпатизанти на червената партия вдигат портрети на Сталин и не се отрече изрично от всякаква връзка със съветския диктатор.

Корнелия Нинова не се съгласи и, че се е възползвала от ЦУМгейт, за да си разчисти терена в БСП. Ако исках, щях да го направя, заяви тя. На въпрос защо тогава не коментира участието на главния прокурор Сотир Цацаров, Нинова отвърна, че БСП носи политическа отговорност за участието на неин член – Георги Гергов. Не даваме оценка на Цацаров, искаме да си свърши работата, каза Нинова. И обяви, че днес (25 май) БСП внася законови проблеми в НК и НПК да отпадне текстът за "маловажност" на дадено престъпление, както и да се ограничи броят на връщанията на едно дело за доразследване. Попитана дали българските политици се страхуват от главния прокурор, Нинова отвърна: "Не, не се страхуваме", визирайки само БСП.

Кабинетът "Борисов 3"

Борисов предупреди партиите, които не влязоха в парламента, да не се месят в съдебната система

Завоалирано предупреждение към "маломерните партии, които не можаха да влязат в парламента" отправи премиерът Бойко Борисов. Той ги пр...

Първо, отказаха се от предизборни обещания – например за битовата престъпност и полицай във всяко село. Второ, нямат програма. Трето, нямат екип. Борисов обяви преди изборите, че има екип. Какво стана – зам.-министър на здравеопазването уволнен заради корупция. Зам.-министър на отбраната си тръгва за нацистки поздрав. Зам.-министър на транспорта не го иска целият бранш. Един закон вкараха управляващите – за Закона за земеделските земи, и го изтеглиха, защото беше лобистки, обясни Нинова, без да признава, че в комисия БСП подкрепи законопроекта. Моля да ме извините, няма да съм точна в този отговор, каза тя, когато ѝ беше напомнена точно червената подкрепа в комисия, като обеща, че ще провери дали е било така. И отрече, че БСП бяга от важни теми – например фундамента на съдебната система, а не фасадата.

Корнелия Нинова се обяви и за разкриване на стенограмата за КТБ. Чакаме с нетърпение, говорило се е за банкова банкация, потвърди тя, позовавайки се на думите на представителите на БСП на срещата в президентството преди три години.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

Горица Грънчарова-Кожарева ли е следващият служебен премиер на България? (СНИМКИ)

При избори 2 в 1: Ще има ли машинно гласуване?

Окончателно: Депутатите решиха МВР да пази бежанските центрове

Нинова е изненадана от Борисов, че не дава кадри на ГЕРБ за служебни премиери (ВИДЕО)

В търсене на служебен премиер: Росен Желязков отиде при Радев

Петков не иска смяна на регулаторите преди вота, докато "водите са мътни"(ВИДЕО)

Борисов иска преговорите с ПП-ДБ да продължат преди изборите (ВИДЕО)

Борисов не иска хора от ГЕРБ да са служебни премиери (ВИДЕО)

"Ако трябва и през почивните дни": Президентът започва срещи с всички потенциални служебни премиери (СНИМКИ)

С размяна на любезности Радев връчи третия мандат на ИТН, те върнаха празна папка (СНИМКИ и ВИДЕО)

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика