Нинова покани Борисов: Идвайте в парламента по-често

921
Нинова покани Борисов: Идвайте в парламента по-често
Снимка: БГНЕС

Лидерът на БСП Корнелия Нинова покани министър-председателя Бойко Борисов да идва по-често в Народното събрание.

"Почти година премиерът не е стъпвал в парламента. Дори силните лидери от Вишеградската четворка не отиват в ЕС, преди да получат подкрепата на своите парламенти. Това дава самочувствие. Вие досега не дойдохте да съгласувате нищо. Затова пък чухме, че който обижда народа, обижда един народ и цяла държава", каза лидерът на БСП Корнелия Нинова.

Нинова: Условията за превозвачите се влошават, вместо да се подобрят

Въпросът с исканията на българските превозвачи за условията, при които да пътуват през ЕС, не само не е решен, но и са приети по-лоши т...

В отговор председателят на парламентарната група на ГЕРБ Цветан Цветанов призова БСП да участва в дебатите за новата финансова рамка на бюджета на ЕС и кохезионната политика. Според него левицата сама се е изолирала от този процес.

Като успех на председателството Цветанов посочи, че няма друг политик, който като Бойко Борисов се е срещнал за толкова кратко време с всички лидери на страни от ЕС и на държави от Западните Балкани. Той посочи, че заслуга на премиера е включването на темата за европейската перспектива за Западните Балкани в европейския дневен ред, което било важен фактор за сигурността в региона.

В заключение Цветанов посочи, че в оставащите няколко дни от европредседателството ще се отчетат високи резултати и България ще получи признанието на европейските лидери. "Нямаше делегация от ЕС, която да не е дала заслуженото на България за това, което прави премиерът и Министерски съвет", завърши Цветанов.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика