Нова Република сваля доверие от кмета на Белене заради прогонването на отец Кортези

2000
Нова Република сваля доверие от кмета на Белене заради прогонването на отец Кортези
Снимка: БГНЕС

Политическият съвет на Нова Република реши да свали политическото доверие от кмета на община Белене Милен Дулев, който прогони от града свещеника Паоло Кортези и отказа да подслони семейство сирийски бежанци със законен статут.

Нова Република не приема агресията и омразата да изместват диалога между гражданите. Заставаме зад каузите, които отец Кортези защитаваше в България – разпространение на християнските ценности, изследване на комунистическото минало и почит към жертвите на тоталитарния режим.

Кметът на Белене бе издигнат от местна коалиция, в която участваха десноцентристки партии, включително и Демократи за Силна България. Днес ДСБ и много от издигналите кандидатурата на г-н Дулев десни граждани са в Нова Република. Не можем да носим политическа отговорност за кмет, който подкрепя група самозвани лъжепатриоти, които налагат агресия и омраза, наметнати с чужди знамена.

Истинската причина за прогонването на отец Паоло Кортези е неговата отдаденост на каузата за издигане на Парк-мемориал на жертвите на комунизма на мястото на бившия лагер в Белене. За тази дейност отец Кортези получи почетния знак на Президента от Росен Плевнелиев.

Нова Република: Лукарски продаде на #КОЙ Музея на виното

Министерството на икономиката е продало Музея на виното на "София БТ“ АД, което е част от „Булгартабак Холдинг“, свър...

„Убеден съм, че вярващите българи - православни, католици, евангелисти, мюсюлмани - ще застанем в защита на доброто, на вярата, на общочовешките ценности“, коментира председателят на Нова Република Радан Кънев.

Водачът на листата на Нова Република в област Плевен Мартин Димитров дори поиска оставката на Милен Дулев заради нецивилизованото отношение към християнски свещеник и ненужната агресия към семейство чужденци.

„Първо съм християнин, а след това икономист, политик, баща, гражданин. Трябва да изградим общество, в което свещеникът, отецът и пасторът са уважавани за своя труд да разпространяват християнските ценности и да правят света по-добър“, каза Димитров.

Политическият съвет на Нова Република предлага на страховете на хората да се отговори с истинска реформа на МВР, която да премахне чадъра над каналджийската мафия. Тогава границата ще бъде наистина пазена, а гражданите ще бъдат спокойни. Насочването на агресията към отделни семейства, избягали от войната, е опит за прикриване на тоталната неспособност на МВР и службите да гарантират сигурността в България.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

Виолета Коритарова: ММРБ дължи 200 млн. лв. на пътните строители

Калин Стоянов пред форума на НАТО: Понятието сигурност промени същността си

Пеевски нападна Радев: Безотговорно е да плаши хората

Министър Запрянов: Целта на Кремъл е да повлияе директно на изборите през юни

Ваня Григорова: Ще направим и невъзможното, за да запазим комплекса "Марица-изток"

Никола Минчев: На изтеклите записи не се чува моят глас

Румен Радев е на посещение в Унгария и Швейцария

Как бе променено името на празника 24 май по инициатива на ВМРО?

И Радев няма какво да каже за протеста на ВУЗ-овете навръх 24 май

"Всеки има право да протестира": Главчев за протеста на университетите на 24 май

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика