Новият президент нямало да дели българите, щял да работи срещу санкциите за Русия

11055
Новият президент нямало да дели българите, щял да работи срещу санкциите за Русия
Снимка: БГНЕС

Няма да деля хората на леви, на десни, на сини, на червени, по религиозни убеждения и етническа принадлежност. Всички сме български граждани и трябва да работим за просперитета на България. Искам да благодаря на всички членове и симпатизанти на ДПС, на ГЕРБ, на Патриотичния форнт и други партии. Това каза новият български президент Румен Радев.

Цифрите са такива, че дори всички гласове на ДПС да идат при кандидата на ГЕРБ, пак не им стига – и то с много. Що се отнася до етническия мир, България трябва да запази своята политика, добави новият български президент. Той отговори на въпроси на Илиана Беновска, която подари на Радев червена ябълка. Надявам се това да не е забраненият плод, добави той с ирония.

По-рано от 22 януари нямам правомощия относно служебния кабинет. Ако в близко време се стигне до такъв кабинет, трябва да бъде назначен от г-н Плевнелиев, напомни Румен Радев.

Кой е ген. Румен Радев?

Ген. Румен Радев е новият президент на България. Той е роден на 18 юни 1963 г. в град Димитровград. Семеен, с две деца. Владе...

Когато съм в реален мандат, по отношение на български еврокомисар няма да стоя като пасивен наблюдател. Ще искам активен диалог, но няма да превишавам правомощията си, подчерта новият президент.

Относно темата „Велико народно събрание”, която беше повдигната от премиера Бойко Борисов, Румен Радев заяви, че трябва да има изготвен конституционен проект. Ако г-н Борисов има простичко решение, да заповяда, каза той.

На въпрос къде ще е първата му визата като президент, Радев отговори – всички лидери искат срещи с президентите на САЩ и Русия, но не много успяват. Надявам се да имаме добри отношения и с двете държави, беше тезата му. Радев напомни и, че политиката по сваляне на санкциите срещу ЕС е ангажимент на правителството, но това не значело, че не трябва да се търси диалог с други държавни ръководители. Ще работя тясно с правителството за реализация на политиката за отняма на санкциите, но в сътрудничество с колегите от Европейския съюз, подчерта Румен Радев.

Радев обяви и, че няма никакви лобистки обвързаности и добави, че има необходимите качества да бъде президент, но не пожела да си дава оценка.

Бащата на новия президент: Да не правиш издънки

От сърце благодаря. Това заяви бащата на новия български президент Румен Радев – Георги, пред Нова телевизия. На въпрос дали ще ...

Първите думи на Румен Радев и Илияна Йотова след победата

Днес демокрацията в България победи апатията и страха. Въпреки блъфовете на властта, вие гласувахте за промяна. Вотът даде отрицателна оценка за властта. В България има нова политическа ситуация, в което няма нищо драматично. Всеки от политическите актьори предстои да извърши своя анализ и много важно – да се държи отговорно. Това бяха първите официални думи на новия български президент Румен Радев.

Искам да поздравя г-жа Цачева за постигнатия резултат – тя беше един достоен опонент, добави Радев. Съзнавам ясно своята отговорност и разбирам, че това е началото на най-важната мисия в моя живот – да работя за силна, благоденстваща и мирна България, в която да има единение. Нашата родина трябва да е дом за всички. Можем да вървим напред, само ако вярваме в себе си – аз вярвам във вас, каза още Радев.

Вицепрезидентът Илияна Йотова също благодари на всички гласували за червената двойка.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

Бойната група на НАТО у нас получи висока оценка

Нанков: Лъжа е, че настоящият регионален министър е кадър на ГЕРБ

Още една рокада в Агенция "Митници"(ВИДЕО)

Новият директор на „Митниците“: Заварих уплашени хора

Еврокомисар Илва Йохансон ни обеща конкретна дата за сухопътния Шенген

БСП ще праща доклада за "Боташ" на Европейската прокуратура (ВИДЕО)

Рюте към Главчев: Ще съдействаме пред Австрия за пълноправното ви членство в Шенген

Лорер: Никой не ни е питал за нищо в служебния кабинет, хора на ПП няма (ВИДЕО)

Борисов обяви ядосан, че вече не иска смяна на външния министър (ВИДЕО)

Пеевски: Утре може да няма президент (ВИДЕО)

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика