Новините: Най-важното за деня, 7 юни

7518
Новините: Най-важното за деня, 7 юни
Снимка: Личен профил във фейсбук

Редакционният екип на Actualno.com представя най-важното от новините в днешния 7 юни.

СЕВДЕЛИНА АРНАУДОВА Е КУПИЛА КЪЩА ЗА 1 МЛН.ЛВ. ПРЕЗ 2019Г., РАЗКРИ ЖУРНАЛИСТ

"От юли 2019 г. Шехерезада е горда собственичка на вила в с. Бистрица за над 1 млн. лв. С разчупена архитектура, изглежда много шукаритетна, както се вижда от Google Maps". Това пише журналистът Атанас Чобанов от Биволъ във фейсбук. Заедно с това той пуска и извадка от имотния регистър. От нея се вижда, че пиарката на премиера Бойко Борисов Севделина Арнаудова, която беше директно атакувана от бизнесмена Васил Божков в събота, е придобила заедно със съпруга си имот в Бистрица. Той е записан с материален интерес от 1 056 148 лв.

СПЕЦПРОКУРАТУРАТА ПРОВЕРЯВА БОРИСОВ И ГОРАНОВ ПО СИГНАЛ НА БОЖКОВ?

Специализираната прокуратура е започнала проверка по сигнала на бизнесмена Васил Божков за извършени престъпления по служба от финансовия министър Владислав Горанов, шефа на бюджетната комисия Менда Стоянова и премиера Бойко Борисов, твърди bTV. Сигналът беше разпространен до институции, партии и посолства.От обвинението уточняват, че материалите са разпределени на прокурор Ангел Кънев, наблюдаващ по едно от досъдебните производства срещу бизнесмена. Прокурорът Ангел Кънев наблюдаваше двете дела срещу собственика на „Винпром Карнобат“ Миню Стайков и бе обвинен от защитата на Стайков, че е купувал имоти от фирми, свързани с преките му конкуренти. Прокуратурата оневини служителя си, като обяви, че Кънев не познавал собствениците на въпросните фирми конкуренти.

ЦВЕТАНОВ ПРИЗНА: ПРЕЗ 2018-ТА Е ИМАЛО СРЕЩА ЗА ОТЛАГАНЕ НА ЗАКОНА ЗА ХАЗАРТА

„Днес повече от всякога хората искат да има икономическа стратегия, затова расте критиката и към предложенията на кабинета. Ако не се отговори подобаващо на недоволството на хората, ще има по-отчетливо търсене и припознаване на политически субекти извън властта“. Това каза пред БНР Цветан Цветанов, ръководител на Евроатлантическия център за сигурност.

БОЖКОВ: УТРЕ ЩЕ ВИ ЗАДАМ ВЪПРОС, НА КОЙТО ВЯРВАМ ЩЕ ОТГОВОРИТЕ

Бизнесменът с 18 обвинения Васил Божков, който продължава да се укрива в Дубай, публикува видео поздрав в социалната мрежа Facebook от брега на морето. Преди 30 години един милион българи излязоха и промениха историята, пише Божков, като визира митинга на СДС на Орлов мост.Хунтата продължава да граби. Прокуратурата им помага. Политиците мълчат. Институциите бездействат. Време е властимащите да се осъзнаят и да понесат последствията от действията си, пише Божков.

БОЙКО БОРИСОВ ЗАЩИТИ СЕВДЕЛИНА АРНАУДОВА (ВИДЕО)

Ceвдaлинa прaви cтрaхoтни нeщa. Нe иcкaм дa влизaм в игрaтa. Тoвa зaяви прeмиeрът Бoйкo Бoриcoв във връзкa c изкaзвaнeтo нa бизнecмeнa Вacил Бoжкoв, чe пиaркaтa нa прeмиeрa Ceвдaлинa Aрнaудoвa e пoceщaвaлa oфиca му нa ул. „Мocкoвcкa“ 43 eжeмeceчнo. Бoриcoв oбaчe e кaтeгoричeн, чe нe я e прaщaл тaм, кaктo и caмият тoй нe e хoдил.

ПЕТКОВА ОБЯВИ КОЛКО ПАРИ ЩЕ БЪДАТ ВЪРНАТИ ЗАРАДИ ПОЕВТИНЯВАНЕТО НА ПРИРОДНИЯ ГАЗ

201 милиона лева ще бъдат върнати на клиентите на топлофикационните и газоразпределителните дружества вследствие на намаляването на цената на газа. Това каза пред Нова телевизия министърът на енергетиката Теменужка Петкова.

ИЗЛИЗАТ ЛИ ОТ КОНТРОЛ УЛИЧНИТЕ БУНТОВЕ В САЩ?

В Съединените щати повече от седмица кървави бунтове превзеха улиците на над 140 града. Някои от проявите прераснаха във вандализъм, съчетан с разграбване на магазини и това принуди Щатите да повикат на помощ Националната гвардия.Най-многобройните протести срещу расизма в САЩ от началото на уличното недоволство там, отчитат медиите в страната.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

На комисия: Депутатите приеха спешни промени за служебните премиери

Подуправителят на БНБ каза би ли приел да е служебен премиер

И бившият депутат от ДПС Петър Чобанов не иска да е служебен премиер

Омбудсманът: Не мога да съм служебен премиер, ще подам оставка

“В грешка сте”: Атанасов обясни, че няма да има двойни депутатски заплати (ВИДЕО)

Денков за 20 г. България в НАТО: Съюзната сила е най-мощното послание за агресорите

Борисов търси Настимир Ананиев зад фикуса: Вижте да няма някой (ВИДЕО и СНИМКА)

Пеевски за 20 г. България в НАТО: Атлантическите ценности нямат алтернатива

Тошко Йорданов за двойните депутатски заплати: Надявам се хората да се вбесят

Радев не изключи сценария да не може да назначи служебен кабинет

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика