X
 
 

Одобриха 5 млн. лв. за БАН

796 0
photo of Одобриха 5 млн. лв. за БАН
Снимка: Actualno.com/Румен Скрински
Правителството одобри допълнителен трансфер по бюджета на Министерството на образованието и науката за 2019 г. в размер на 5 млн. лв.

Средствата са предназначени за Българската академия на науките и се предоставят за провеждане на юбилейните тържества по случай 150-та ѝ годишнина и за извършване на ремонтни дейности на две от сградите, които са със статут „паметници на културата“.

Български учен участва в традиционната среща на Нобеловите лауреати

Доктор Станислав Върбев от Института по физика на твърдото тяло на БАН е първият български учен физик, който участва в традиционната ср...

Част от допълнителните средства са предназначени да подпомогнат Академията в мисията ѝ да провежда научни изследвания в съответствие с общочовешките ценности, националните традиции и интереси, да участва в развитието на световната наука, да изучава и увеличава материалното и нематериалното културно-историческо наследство на страната ни.

 

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители
missing image
Седмичен хороскоп за 19-25 август

Овен Това е седмица, в която да не се претоварвате. Възможно е да се наложи да поемете чужди задължения за известно време, но се договорете за срок,...