Орешарски: Нелегалните емигранти трябва да бъдат екстрадирани

28033
Орешарски: Нелегалните емигранти трябва да бъдат екстрадирани
Снимка: БГНЕС

Нелегалните емигранти трябва да бъдат екстрадирани. Това каза министър-председателят Пламен Орешарски в отговор на въпрос от председателя на ПГ на „Атака” Волен Сидеров за това до каква степен е оторизирано това, което вицепремиерът е представил като план за справяне с миграционния поток – с решение на Министерски съвет, какви са сроковете за изпълнение и бюджет, който е заложен, и каква е тактиката на правителството, предаде „Фокус”.

„Темата за бежанците е между основните, по които работи кабинетът и периодично обсъждаме различни аспекти с вицепремиера Йовчев и други министри, които са компетентни по въпроси, свързани с бежанците – най-често министъра на здравеопазването и министъра на външните работи. Няма заседание на Министерски съвет, на което да не е обсъждан този въпрос. Планът е разгледан и одобрен в сутрешното заседание на Министерски съвет”, обясни премиерът.

Трети ден котка иска оставката на Орешарски

Нова акция на блогъра Асен Генов набира популярност в социалната мрежа Фейсбук. За трети пореден ден в интернет се разпространява виде...

„Нелегалните емигранти трябва да бъдат екстрадирани и това е от важните задачи в този план. Работим по отстраняване на няколко затруднения в тази насока. В следващите месеци ще ускорим и ще се опитаме в максимална степен да екстрадираме тези емигранти, които нямат да получат статут на бежанец”, посочи Пламен Орешарски.

„Взимаме съответните мерки за осигуряване на границата. Изграждаме преградни съоръжения в най-уязвимите зони. Надявам се съоръжението да бъде готово преди февруари”, подчерта той.

„Всички трябва да се съобразяваме, че нормативната ни база трябва да бъде в съответствие с международните договори, по които сме страна. Не бива да обсъждаме текстове, които са в противоречие с тези наши ангажименти”, добави премиерът Орешарски.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика