От 12,48 млн. лева субсидия за четири години, "Атака" е дала за 2 месеца 70 хил. лева за онкоболни

47363
От 12,48 млн. лева субсидия за четири години, "Атака" е дала за 2 месеца 70 хил. лева за онкоболни
Снимка: БГНЕС

Темата за субсидиите на партиите стана отново актуална напоследък, след като в интернет пространството се появиха снимки на лидера на "Атака" Волен Сидеров, на които се вижда как той прекарва времето си по скъпи почивки във Венеция, Париж и Куба.

Днес, пред "Пирогов", от партия "Атака" обещаха да покажат как харчат парите от субсидията, която получават като влязла в парламента политическа сила. Според председателя на Сметната палата професор Валери Димитров реално законодателството на България е такова, че всяка партия може да харчи субсидията си по начин, който няма как да се контролира.

Партийните субсидии вероятно ще бъдат намалени с лев на глас

Намаление от 1 лев на глас - това предложение за понижение на държавната субсидия на партиите беше прието от Парламентарната комисия по...

Пред "Пирогов" националистическата партия представи Татяна* от Дупница и нейната дъщеря. Момичето е онкоболно, а "Атака" дарява пари за консумативи за лечението. Според представител на партията става въпрос за 70 хил. лева, но не само за този случай - парите са харчени за помощ за онкоболни.

Както е добре известно, при парламентарни избори всяка партия, която прескочи 1% от подадените гласове на вота, има право на годишна субсидия в период от четири години. Субсидията се изчислява на следната база - 1 глас е равен на 12 лева. В края на тази година обаче депутатите постигнаха съгласие субсидията да бъде намалена на 11 лева. Партия "Атака" влезе в парламента като четвърта политическа сила с подкрепата на 7,297% от всички български граждани, които имат право на глас. Това означава почти 260 000 хил. души. За всеки от тях "Атака" получава по 12 лева на глас, т.е. общата сума за една година е 3 120 000 лева, а за четири - 12 480 000 лева.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика