От "Атака" настояват за ограда и по българо-гръцката граница

3208
От "Атака" настояват за ограда и по българо-гръцката граница
Снимка: БГНЕС

На 24 март 2016 г. народните представители от партия "Атака" внесоха в Народното събрание проект за решение за изграждане на защитни съоръжения по протежение на държавната граница с Република Гърция.

Националистите спешно настояват парламентът да възложи на Министерския съвет в ускорени темпове да вдигне стена заради мигрантите.

Последните масови убийства на невинни хора в Белгия, извършени от джихадисти, показват за пореден път право-пропорционалната зависимост между броя на нахлуващите в Европа мигранти и броя на жертвите на ислямския терор, пишат в мотивите си от партията на Волен Сидеров.

НС отложи искането на "Атака" да се признае турския геноцид над българите

Народното събрание отложи идеята на „Атака“ за признаването и осъждането на геноцида над българите в Османската империя от ...

Според тях националната сигурност и териториалната цялост на България са под непосредствена заплаха, която нито обезоръжените гранични полицаи, нито обезоръжените военнослужещи по границата могат да предотвратят.

Те напомнят, че Република Македония затвори напълно границата си за нелегалните мигранти, след като Словения, Хърватия и Сърбия обявиха редица ограничения за влизащите на тяхна територия.

От "Атака" подчертават, че в момента на гръцко-македонската граница до Идомени са блокирани хиляди нелегални мигранти, които ще потърсят алтернативен път до своята крайна цел – държавите от Западна Европа. Според различни оценки с подобряването на климатичните условия броят на нелегалните мигранти на гръцко-македонската граница ще нараства. Пред същите ще се наложи намирането на алтернативен маршрут. В тази връзка е пределно ясно, че е въпрос на време блокираните на гръцко-македонската граница близкоизточни мигранти да се насочат към Република България, търсейки проход до западноевропейските държави.

Сделката Турция-ЕС, сключена на 18 март т.г. в Брюксел, блокира Западнобалканския маршрут на трафика през Гърция - бившата югорепублика Македония - Сърбия. Но Източнобалканският маршрут през България остава отворен.

20 загинали при терористична атака в Кабул

20 загинали след талибанска терористична атака пред полицейска академия в Кабул, съобщи вътрешното министерство на Афганистан. Други 29...

В мотивите на "Атака" пише още, че самият турски президент Ердоган заплаши, че ще натовари „бежанците“ на автобуси и ще ги пусне през Гърция и България. Предвид невъзможността да пресекат Гърция, тези контингенти ще използват единствения възможен маршрут – този през отворената, неохранявана гръцко-българска граница.

Депутатите от "Атака" припомнят, че на 21 март австрийският вътрешен министър, г-жа Йоахана Микл-Лайтнер оповести, че в България могат да нахлуят 1,1 милиона мигранти.

В тези условия България няма друг начин да ограничи нахлуването, освен чрез защитни гранични съоръжения, които не само препятстват свободното движение на мигрантите, но освобождават човешки ресурс за дългосрочна охрана на двете най-рискови граници – тези с Турция и Гърция, смятат националистите в парламента.

Според тях е необходимо решение на Народното събрание, което да оправомощи изпълнителната власт за изграждането на защитното съоръжение по българо-гръцката граница по примера на други държави-членки на Европейския съюз, включително и такива от Шенгенската зона, които защитиха територията си с телени и бетонни съоръжения.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика