От БСП си признаха за сериозни караници

1969
От БСП си признаха за сериозни караници
Снимка: БГНЕС

Очевидно е, че има проблем в БСП и е очевидно, че тези противоречия определиха дневния ред на заседанието на пленума през почивните дни (14-15 октомври). Това призна червеният депутат Валери Жаблянов, един от считаните за приближени до лидера на БСП Корнелия Нинова.

Жаблянов коментира темата заради изтекли в медиите думи на знакови фигури в БСП. Например, пред "Неделя 150" Корнелия Нинова заяви, че на заседанието на Националния съвет е имало спор относно сътрудничество с ГЕРБ и че такова би било вредно не само за България, но и за 1 млн. гласоподаватели за БСП. Основната опозиция на Нинова в БСП – Георги Гергов, моментално отвърна, че Нинова лъже и не е имало никакъв спор за колаборация в ГЕРБ.

Кучкарникът на Нинова!

Все повече се стяга партийното въже около врата на Нинова. Не че ще я бесят нейните от БСП, по-скоро бившите ѝ, издуханите от ръководст...

Имаше остри реплики, добави депутатът, без да потвърждава изрично дали бившият енергиен министър Румен Овчаров се е обърнал към Нинова с думите "не мисля, че си най-умната. Не може да вървиш напред, като непрекъснато отваряш нови фронтове". Все пак Жаблянов каза пред Нова телевизия, че Овчаров "каза нещо в този дух". Според депутата-политолог голямата дискусия в БСП била какви да са инструментите за водене на опозиционната политика.

Напрежението е за политиката, която трябва да се води, както и по начина, по който трябва да се изразява опозиционността, както и напрежение относно ръководството на партията т.е. кой влиза в Националния съвет. Струва ми се, че никой не е помитан в Националния съвет, а БСП сега не може да си позволи да пилее време и енергия сега, каза Жаблянов. Той отрече, че „старите кучета” в БСП са искали на пленума „нещо, което им се полага”.

Според Жаблянов най-важните теми за БСП сега са подготовката за европредседателството и за финансово-икономическо състояние на държавата. Той донякъде се съгласи, че Янаки Стоилов има известно право по темата „алтернативен бюджет”, след като управляващите все още не са предложили бюджета за догодина.

Няма как икономическият растеж от около 4% да се разпредели за българското общество, защото идва от сектори, които не работят за българската икономика. Готов съм и да се обзаложа, че няма никой в обществото, който знае какви ще са ни приоритетите за европредседателството, добави Жаблянов.

Корнелия Нинова: Има корупция във всички партии

Интересен пленум беше, много жив, различни мнения, умни хора, събрани на едно място. Така определи лидерът на БСП Корнелия Нинова прове...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

"Няма как да излъжеш всички и завинаги": Главчев се похвали с раздаване на пари

"Не влязохме в сглобки и договорки": БСП отчете работата си в 49-ия парламент (ВИДЕО)

Кирил Петков: Пеевски не би посмял да ми каже тези неща, ако бяхме без охрана (ВИДЕО)

Хореограф се закле като депутат от ГЕРБ в последния ден на парламента

Вицепрезидентът: Отстраняването на Росен Желязков е странно

"Петков ще скимти пред вратата в Банкя": Пеевски обяви, че в сърцето на Борисов има място за всички

Кирил Петков: Борисов има голям врат - Пеевски виси на него и го задушава (ВИДЕО)

Бивш военен министър обясни защо правителството промени договора за F-16 и какво следва

ЦИК отказа участието на "Атака" на изборите, ето защо

ИТН: Христо Иванов е родител 1 и 2 на Конституцията и се роди "То" (ВИДЕО)

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com