От Бузлуджа Нинова обеща да спаси България от мафията с нова съдебна реформа

6095
От Бузлуджа Нинова обеща да спаси България от мафията с нова съдебна реформа
Снимка: БГНЕС

60 000 социалисти и симпатизанти на БСП се събраха под Бузлуджа, където е провежда Националният събор на левицата. Те честват 126 години от организираното социалистическо движение у нас.

В своето слово лидерът на социалистите Корнелия Нинова очерта приоритетите пред БСП и обяви плановете си за създаване на орган за борба с корупцията по високите етажи на властта, който "ще спаси България от мафията".

Цветанов: За разлика от БСП, ГЕРБ е партия, която веднага решава възникналите проблеми

За разлика от БСП, ГЕРБ е партия, която веднага решава възникналите проблеми. Това заяви пред журналисти във Варна председателят на Пар...

"Да върнем вярата на народа и да му дадем чувство за справедливост. Ако изпълним това, ще сме изпълнили нашата идеология", каза тя.

"От нас се очаква да посочим друг път на България, друг живот на народа си да дадем. Европа е единна силна солидарна, най-вече с гражданите си, а не с монополите и бюрокрацията", заяви Нинова.

"Не искаме да сме втора ръка европейци. Не искаме да ядем второ качество храни. Юнкер вчера го чухме да произнася нашите думи и да казва: Двойните стандарти в храните са недопустими, значи може България да бъде истински пълноправен член на ЕС, може да й се чува гласът, когато има държавници, партия и народ, който отстоява националния си интерес в общия ни европейски дом", отбеляза Нинова.

"За да имаме това самочувствие на лидери в Европа първо трябва да си оправим държавата. Писали сме стратегии България 2020, България 2030 и какво от това. Днес народът ни има нужда от друга стратегия – България – край на прехода и постпреходна справедлива, солидарна и с равни права държава.

Нинова: Българи, които ни подкрепихте, каквото обещахме, го изпълняваме

Българи, които сте ни подкрепили, за да сме в този парламент, каквото ви обещахме, го изпълняваме, ще продължим по същия начин септемвр...

Нека оттук да започнем и с целия народ да подготвим тази стратегия, която ще сложи край на онзи преход, в който политико-икономическите интереси, монополи, власт и пари разрушиха държавността ни, разрушиха цели системи и доведоха народа до просешка тояга", подчерта лидерът на БСП, цитиран от БГНЕС.

Тя подчерта, че е време от думи да се мине към дела. "Ще има пари за пенсии, ще има пари за образование, ще има пари за здравеопазване, за читалища и култура, за земеделци и малък и среден бизнес, ако унищожим политико-икономическата мафия, която ограбва народа, която нарекохме паралелна държава и която краде 10 млрд. лева годишно от вас", заяви още Корнелия Нинова.

Нинова благодари на социалистите за това, че не са позволили да станат част от управлението на суджука в България. Тя благодари още, че са й гласували доверие и й повярвали, така че сега държавата ни да има двама достойни българи начело - президентът Румен Радев и вицепрезидентът Илияна Йотова.

"Вие променихте България, социалисти", каза Нинова пред 60 000 симпатизанти и последователи на лявата идея, дошли от цялата страна. "Партията е силна благодарение на вас, а не на своя елит", допълни още тя.

Нинова за интервю на Гергов: Това е пример за паралелна държава

Интервюто на Георги Гергов пред bTV от 24 юли е най-добрият пример за паралелна държава. Това смята лидерът на БСП Корнелия Нинова. &b...

Нинова призова социалистите да започнат широкомащабна дискусия по отношение избора на единен орган за борба с корупцията по високите етажи на властта. Предложението на социалистите е директорът на този орган да се назначава от президента, а членовете му с 2/3 квалифицирано мнозинство да се избират от Народното събрание, предаде Дарик.

Отварям дискусията за единен орган за борба с корупцията по високите етажи на властта и той да е дирекцията на ДАНС, която е за специално обследване на корупцията по високите етажи на властта, допълни тя, цитирана от Фокус.

Според нея президентът трябва да каже кой да управлява този орган, защото е достоен човек и е избран пряко от над 2 млн. българи. "Нека президентът Радев да определи директора на това звено за борба с корупцията и нека неговите членове и колективен орган да избере парламентът с две трети мнозинство", заяви Нинова. По думите й така ще се знае, че има споделена отговорност между институциите.

Нинова призова социалистите да започнат дискусията с общопартийните организации. "Септември поемаме инициативата и правим онази истинска съдебна реформа, която ще спаси България от мафията и ще направи възможно да имате пенсии, децата ви да живеят спокойно, да ходите на лекар, да си получавате заплатите, работодателите да не ви наричат търтеи", каза лидерът на БСП.

"Септември поемаме инициативата и ще направим истинска съдебна реформа", обеща пред множеството Корнелия Нинова.

Нека с КТБ сложим край на прехода, призова Нинова

За КТБ прокуратурата е записала: „има финансиране на различни политици от обществения и политическия живот”. Заради истинат...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

Кирил Петков: Росен Желязков не беше свободен

Димитър Гърдев е единственият депутат от България на най-големия форум на консерваторите в света

"Цялата работа изглежда силно съмнителна": Журналист с важни въпроси по случая с Агенция "Митници"

Николай Денков: Трябва да обвинят пудела, че има пачки

Плажовете вече по закон трябва да са достъпни за хора с увреждания

Началникът на отбраната и генерал от НАТО обсъдиха засилване на ПВО на Алианса

Докладът на временната комисия за "Митниците" отива в прокуратурата

Винаги двама, винаги: ГЕРБ вече говори за Пеевски и Борисов като за едно

Главчев пред близки на отвлечени български моряци: Работим активно да се приберат скоро

БСП ще поиска отлагане на либерализацията с три години (ВИДЕО)

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика